Kütahya’da uzaman anlattı kurban etleri nasıl muhafaza edilir

Damak Sucukları İşletmecisi Serdar Er'e göre, kurban eti muhafazasında en sık yapılan hata, sıcak etin doğrudan buzdolabına veya poşetlenmesidir.

kurban etleri nasıl muhafaza edilir (1)
service

Damak Sucukları İşletmecisi Serdar Er’e göre, kurban eti muhafazasında en sık yapılan hata, sıcak etin doğrudan buzdolabına veya poşetlenmesidir. Er, en uygun yöntemin etin bir gün bekletilmesi olduğunu ifade ederken, eğer bu imkan yoksa en az 5-6 saat dinlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala, kurban etlerinin nasıl muhafaza edileceği en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Damak Sucukları İşletmecisi Serdar Er, konuyla ilgili Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı’nda insanların en sık yaptıkları hatanın, sıcak eti doğrudan buzdolabına koymak olduğunu vurgulayan Er, bunun yerine etin bir gün boyunca bekletilmesi gerektiğini bildirdi.

İmkanı olmayan vatandaşlara da en az 5-6 saat dinlendirmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Er, “Eğer bir yerden hisse alındıysa direkt poşetle, kovayla parçalanmış şekilde verdilerse eve gidip bunları bir tepsiye yayıp güneş görmeyen karanlık, serin bir yerde beş altı saat dinlendirip sonra dolaba atmalı.” dedi.

“ETİ KEMİKTEN AYRILMADAN BİR GÜN MUHAFAZA EDİLMELİ”

Eti karkas muhafaza etme imkanı olanlara, etin kemikten ayrılmadan önce bir gün boyunca dört derece dolapta dinlenmesi gerektiğini aktaran Er, işletmelerinin de bu yöntemi kullandığını dile getirdi.

İşletme olarak verdikleri hizmeti anlatan Er, şöyle devam etti:

Biz ilk gün hayvanları karkas şeklinde teslim alırız. İkinci gün işleme işlemine başlarız, ardından eti parçalayıp hisseleyerek müşteriye ulaştırırız. Eti derin dondurucuya koyarken, kullanılacak miktar kadarını paketleyip porsiyonlar halinde saklamak önemlidir.

Kurban etleri nasıl saklanmalı, Kütahya’da uzmanı anlattı

“ETİN BOZULDUĞU KOKUSUNDAN RENGİNDEN ANLAŞILIR”

Dolapta saklanan etin tamamının bir anda çıkarılmaması gerektiğini belirten Er, kullanılmayan etin geri dolaba konulmasının, hijyen zincirinin bozulması nedeniyle uygun olmadığını ifade etti.

“Eti dondurucudan çıkardığımız zaman direkt dışarıda salmasına müsaade etmemeliyiz.” diyen Er, şunları kaydetti:

-18 derece dolaptan çıkarıp normal buzdolabına koymalıyız. Orada yavaş yavaş buzunu çözmeli. En sağlıklısı budur. Yoksa dışarıda direkt çözüldüğü zaman bakteri üretme şansı daha yüksek. Ette anormal bir koku varsa o bozulmaya başlamıştır veya bozulmuştur. Eti sağlıklı bir şekilde dondurduğumuz zaman 4-5 ay dolapta donuk vaziyette hiç bozulmadan kalabilir. Eğer artı dörtte muhafaza ediyorsak da beş altı gün boyunca sağlıklı bir şekilde durur. Ama bunlardan fazlası pek tavsiye edilmez.

Kurban etleri nasıl saklanmalı, Kütahya’da uzmanı anlattı

Kütahya’da uzaman anlattı kurban etleri nasıl muhafaza edilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!