Kütahya’da Uzman Psikolog, sosyal medya fenomenlerinin etkilerine dikkat çekti

Sosyal medyada sunulan gösterişli ve kaynağı belli olmayan hayatlar, özellikle gençleri etkiliyor.

featured
service

Sosyal medya, gençleri etkileyen gösterişli ve belirsiz kaynaklı yaşamlarıyla ön planda. Kütahya’da uzman psikolog Dr. Kamil Yoşumaz, “Bu yaşam tarzını benimsemek isteyen gençler, ‘Onlar yapıyorsa ben de yaparım’ düşüncesiyle hareket etmeye başlıyor.” uyarısında bulundu.

Gündemi meşgul eden sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın ailesinin yasadışı kazanç iddiaları göz önünde bulundurulduğunda, influencer ve sosyal medya fenomeni olmayı düşünen gençleri bekleyen tehlike bir kez daha tartışılmaya başlandı.

Klinik Psikolog Dr. Kamil Yoşumaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada gençlerin belli yaş dönemlerinde kişilik ve kimlik arayışında olduğuna vurgu yaptı.

“NE KADAR BEĞENİ ALIRSA ALSIN, ALTTA KISKANÇLIK YATIYOR”

Sosyal medya fenomenlerinin yanlış rol modeller olduğunu belirten Yoşumaz, gençlerin bu dönemde yaşamak istedikleri hayat için yanlış örnekler aldığını söyledi.

Sosyal medyada yansıtılan gösterişli yaşamın cazip olduğunu vurgulayan Yoşumaz, “Ancak, bu cazip gelirken bilinçaltında kıskançlık duygusu yatıyor. Özellikle ergenlik dönemini yaşayanlarda bu duygu, hayranlık veya fanlık adı altında gizleniyor.” şeklinde konuştu.

Sosyal medya fenomenlerine karşı Kütahya’da uzmanı uyardı 

“HER İNSANDA İFŞA DUYGUSU VAR” 

Sosyal medyadaki kişilerin o hayatı nasıl yaşadığı ve paraları nasıl kazandığının sorgulanması gerektiğini anlatan Yoşumaz, şöyle devam etti:

Rol model noktasında onların gittiği yolu irdelemezsek, suç ilişkilerini legalleştirirsin. Onlar yapıyorsa ben de yaparım duygusu oluşur. Onun için dikkat etmemiz gerekiyor. Insanların sosyal medyadan hayatlarını aslında ifşa etme duygusu vardır. İfşa etme ve göstermeyi bir ürün olarak ortaya çıkaramazsak yaşadığımız hayatlarla tuttuğumuz takımlarla başka şeylerle, yan dallarla yapıyoruz. Çünkü burada bir tatminlik duygusu geliyor. Beyindeki haz noktaları harekete geçiyor. Dopamin ve serotonin salgılattırıyor.

 

Kütahya’da Uzman Psikolog, sosyal medya fenomenlerinin etkilerine dikkat çekti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!