Kütahya’da vakaların artış nedeni mutasyonlu virüs mü?

featured
service

Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bugünkü verilere göre haftalık vaka sayısı yüz bin kişide 85,31’e ulaştı. Buna göre yeni vaka sayısı 500’e ulaştı.

“Turuncu” (yüksek riskli iller) kategoride olan Kütahya’nın durumu ise hızla “kırmızı” (Çok yüksek riskli iller) kategoriye doğru yükseliyor. Normalleşme sürecine giren Kütahya’da yeniden açılan kafe, restoran, lokanta, çay ocakları nedeniyle esnafın yüzü gülmüştü. Vatandaşlar ise esnafa destek olmak için açılan işyerlerine akın etmişti.

Kütahya Valiliği, artan vakaların önüne geçebilmek için çaba gösterirken vatandaşlara da büyük görev düşüyor. Vakaların artmaması için özellikle ev ziyaretlerinin yapılmaması büyük önem taşıyor.

Kütahya’da artan vakaların nedeninin ise kentte görülen mutasyonlu virüs olabileceği değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre, bu virüsün hızlı bulaşma özelliği olan İngiltere varyantlı virüs olduğu ifade ediliyor.

Kütahya’da vakaların artış nedeni mutasyonlu virüs mü?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!