Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan merkez pazar yerinin yerine yeni yapılacak pazar yeri için yıkım çalışmaları başladı.

Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak
service

Depreme dayanıksız olduğu ve tehlike arz ettiği için yıkılan merkez pazar yerinin yerine yeni yapılacak pazar yeri için yıkım çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Alim Işık, “Şu anda kamulaştırmaların yüzde 80’i tamamlandı. Yeni genişleme alanları da ilave edilerek yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana yeni pazar yerimizi kuracağız.” dedi.

Kütahya merkez pazar yerinin yeni yeri için çalışmalar sürüyor. Kamulaştırmaların belirli bir seviyeye gelmesinden sonra Kütahya Belediyesi ekipleri, yeni pazar yerinin kurulacağı alanda kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımına başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Alim Işık, “Bu alan içerisinde yer alan eski metruk binaların kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasına müteakip yıkım çalışmalarına başladık. İnşallah çok yakın bir zamanda alanın tamamını temizleyip yeni pazar yerimizin inşaatına burada başlayacağız. Bilindiği gibi çarşamba ve cumartesi günleri kurulan merkez pazar yerimiz, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı. Yıkımdan sonra da bölgenin sit alanı olması, tarihi binaların çevresinde olması nedeniyle oraya yapmayı planladığımız pazar yerini bu alana kaydırdık.” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

Belediyenin kimseyi mağdur etmeden çalışmalarını sürdüreceğini belirten Işık, yıkımın ardından imalatın başlayacağını aktardı.

Işık, şöyle devam etti: “Şu anda kamulaştırmaların yüzde 80’i tamamlandı. Yeni genişleme alanları da ilave edilerek yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana yeni pazar yerimizi kuracağız. Şehrimize, pazarcı esnafımıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun. Hiçbir spekülatif açıklamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Şehrimizi ve şehrimizde yaşayan her hemşehrimizi düşünen bir belediyemiz var. Belediyemiz kimseyi mağdur etmeden gereğini yapmaktadır. İnşallah kazasız ve belasız bu yıkımlar tamamlandıktan sonra hemen hızlı bir şekilde imalat sürecini de başlatacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”

Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak

Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak

Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak

 

KAYNAK

Kütahya’da yeni pazar yeri 4 bin metrekare olacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!