Kütahya’da yeni tedbirler uygulanabilir

featured
service

Kütahya’da son günlerde yeniden artmaya başlayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ek tedbirler alınması gündeme geldi.

Türkiye’de Kovid-19 vakalarının düşük ve orta seviyede olduğu şehirlerde mart ayı ile birlikte normalleşme gündeme gelirken son günlerde Kütahya’daki haftalık pozitif vaka sayılarındaki artış nedeniyle riskli şehirler arasında yer alıyor.

Son iki haftada Kütahya’daki yeni vaka sayısı haftalık 350 civarında bulunuyor. Buna paralel olarak da son bir ayda salgın nedeniyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti.

Kütahya’nın riskli şehirler arasında olması nedeniyle normalleşmeden uzak olduğu belirtiliyor. Normalleşme için ise vakaları düşürecek ek tedbirler uygulanması bekleniyor. Bu kapsamda geçen yıl uygulandığı gibi kentin işlek alanlarda kalabalık oluşumuna izin verilmeyebilir.

Ek tedbirler kapsamında kalabalık oluşmasının önüne geçilmesi için Cumhuriyet Caddesi (Sevgi Yolu) ve Saman Pazarı civarında giriş çıkışlara polis bariyerleri yerleştirildi.

Bu bölgelere ise kontrollü giriş çıkış uygulaması ya da tamamen kapatılması gündeme gelebilir.

Öte yandan, Kütahya’daki vaka sayıları düşürülmeden kafe, restoran, kahvehane ve lokantaların açılmasına izin verilmeyeceği değerlendiriliyor.

YOĞUN BAKIM VE PANDEMİ SERVİSİ DOLULUK ORANI ARTTI

Artan vakalar nedeniyle Kütahya’daki hastanelerin yoğun bakım üniteleri ile pandemi servislerindeki doluluk oranı yine artmaya başladı.

Ocak ayında yüzde 88 oranında azalan Kovid-19 vakalarının Kütahya’da yeniden yükselişe geçmesi endişelere yol açtı.

Kütahya Valisi Ali Çelik ise sosyal medya hesabından vakaların yeniden artışa geçtiğine dikkati çekerek vatandaşların tedbirlere uyması çağrısında bulunuyor.

Kütahya’da yeni tedbirler uygulanabilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!