Kütahya’da yüzlerce kişi Kovid-19’dan vefat etti

featured
service

Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bugüne kadar bin 660 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19 ülke genelinde olduğu gibi Kütahya’da da insan hayatını tehdit etmeyi sürdürüyor. Alınan tüm tedbirlere rağmen vaka sayıları istenilen seviyelere henüz düşmedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, salgının ilk çıktığı 2020 yılının Mart ayından beri Kütahya il genelinde bin 660 kişi Kovid-19’dan yaşamını yitirdi.

En çok vefat sayısı ise 2020 yılının Kasım ayında yaşandı. Bir günde ölen insan sayısı 20 kişiye ulaştı. Kütahya’da aynı aileden birçok insan salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

– Delta varyantı Kütahya’da da tespit edildi.

Ülke genelinde hızla yayılmaya devam eden Delta varyantı geçen ay Kütahya’da da görüldü. İlk kez 3 kişide görülen Delta varyantı il genelinde de artmaya devam ettiği iddia edildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, sonbaharda yüksek vaka sayılarıyla karşı karşıya kalmamak için vatandaşlardan temastan kaçınmalarını istedi.

Kütahya il genelinde birinci doz aşıda yüzde 63.6’ya ulaşıldığı belirtilirken, Kovid-19 vaka artışında Kütahya’nın Ege bölgesinde 100 bin kişide 61,63 ile birinci durumda olduğu kaydedildi.

Kütahya’da yüzlerce kişi Kovid-19’dan vefat etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!