Kütahyalı üst düzey FETÖ’cüler haberimize cevap ABD’den geldi

featured
service

Kütahya Ajansı’nda 7 Nisan’da yayınlanan “Kütahyalı üst düzey FETÖ yöneticilerinin mal varlıkları donduruldu” haberine cevap, Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi.

Haberimizde, örgütün sözde üst düzey yöneticileri arasındaki Kütahyalı olan Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan, Ahmet Kurucan, İsmail Nazlı ve Ömer Yaşa’ya yer vermiştik.

Haberde, “Gülen’in yerine geçecek isimlerin arasında olan Ahmet Kurucan” alt başlığında ise örgütün kapatılan yayın organlarından Zaman Gazetesi yazarı Tavşanlılı Ahmet Kurucan hakkında açık kaynaklarda yer alan bilgileri paylaşmıştık.

Kurucan, hakkındaki haberimizde, “Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 60 yaşındaki Ahmet Kurucan, Gülen’e çok yakın sözde üst düzey yöneticileri arasında bulunuyor. Bir dönem zaman gazetesinde yazarlıkta yapan Kurucan, hakkındaki yakalama kararları nedeniyle ABD’de yaşıyor.

Ahmet Kurucan’ın Fethullah Gülen’in “hem özel yetiştirdiği talebesi, hem de damadı” Gülen’in yeğeniyle evli olan Ahmet Kurucan, haliyle “diz mesafesinde en yakınında olanların başında” geliyordu. Başka bir tabirle abilerin abisiydi.” ifadelerine yer vermiştik.

Haberimizin yayınlanmasının ardından ABD de yaşayan Tavşanlılı Ahmet Kurucan, örgütün kapatılan Zaman Gazetesi’nin günümüzde yerini alan ve yazarlarının yer aldığı Türkiye’de yasaklı olan “TR724” isimli haber sitesindeki köşesinden “Kütahya Ajansı’na cevabımdır” başlıklı yazı yayımladı.

– KURUCAN, NEDEN ÖRGÜTÜN YAYIN ORGANI ÜZERİNDEN KÜTAHYA AJANSINA CEVAP VERDİ?

“Aşağıdaki yazıyı okumayabilirsiniz. Direkt muhatabım siz değilsiniz, Kütahya Ajansı” diye başlayan yazıda Kurucan, haberimizde geçen iddialara kendince yanıt vermiş.

Biz de onun yöntemini kullanarak kendisine buradan cevap veriyoruz.

Ahmet Bey,

Bize cevabınızı sosyal medya yada mail adresimize iletmek yerine neden örgütün yayın organı üzerinden cevap verme gereği duydunuz?

Bizim yaptığımız haberdeki bilgiler ve fazlası bir çok medya kuruluşunda daha önce defalarca yayınlandı. Biz yerel bir haber sitesiyiz. Sizin örgütünüzün yayın organında bize karşı yazı yazmanızdaki gerçek sebep nedir?

Son günlerde örgüt içinde para kavgalarının ve Gülen sonrası için iç çekişmelerin yaşandığı konuşuluyor. Bizim yaptığımız haberdeki sizinle ilgili ifadeler sizi örgüt içinde zor duruma mı düşürdü?

Gerek yaş, gerekse yakınlık bakımından Gülen sonrası için yerine geçecek isimlerin arasında olmanız örgüt içinde size karşı tepkilere mi neden oldu?

Sizin memleketiniz Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi. Tavşanlı örgüt için çok önemli bir üs. İzmir’deki Yamanlar Koleji’nden sonra ikinci açılan kolej Tavşanlı’daki Yavuz Selim Koleji. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda birçok önemli görevlerde bulunan birçok örgüt üyesi Tavşanlı’da yakalandı. Ayrıca aranan çok sayıda örgüt üyesinin de Tavşanlı’da saklandığı iddia ediliyor. Örgüt mensuplarının Tavşanlı’yı tercih etmelerinin asıl nedeni siz misiniz? Sizin Gülen’in yerine geçecek en güçlü aday olma ihtimaliniz midir?

“Kütahya Ajansı’na cevabımdır” diye yazdığınız yazı üzerinden “oğlum sana söylüyorum gelinim sen anla” misali örgüte mi mesaj vermek istediniz?

Yazınızda bir taraftan haberimizde geçen ifadelerle ilgili düzeltmeler yapıyorsunuz, diğer yandan da Gülen’e ne kadar yakın olduğunuzu, Gülen’in ölümünden sonra da yerine geçebilecek potansiyele sahip olduğunuzu tevazu göstererek üstü kapalı olarak dile getiriyorsunuz.

Evet, bizde size bu sorularla cevap veriyoruz. Cevap vermek isterseniz daha önce olduğu gibi örgütünüzün yayın organı üzerinden, isterseniz mail üzerinden cevaplarınızı iletebilirsiniz. 

Bu arada, bize özel yazdığınız cevabi yazınız da her nedense TR274’te günün ve haftanın en çok okunan yazısı olması da bize manidar geldi.

 

Kütahyalı üst düzey FETÖ’cüler haberimize cevap ABD’den geldi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!