Kütahyalılar EDS hakkında ne düşünüyor?

Kütahya’da Elektronik Denetleme Sistemi Nisan ayı sonu itibariyle faaliyete geçiyor. Peki vatandaş ve araç sürücüleri yeni uygulama hakkında ne düşünüyor?

featured
service

Kütahya’da Elektronik Denetleme Sistemi Nisan ayı sonu itibariyle faaliyete geçiyor. Peki vatandaş ve araç sürücüleri yeni uygulama hakkında ne düşünüyor?

Kütahya’da yıllardır konuşulan Elektronik Denetleme Sistemi nihayet hayat buluyor.

37 milyon liraya mal olacak sistemin çevre yolları ile belirlenen cadde ve bulvardaki noktalara kurulumu yapılacak.

Nisan ayı sonu itibariyle yetkililerin başlayacağı duyurulan EDS ile ilgili araç sürücülerine ve vatandaşlara mikrofonlarımızı uzattık.

Trafikte meydana gelen kural ihlallerinin tespitinde önemli olduğunu kaydeden araç sürücüleri ile vatandaşlar ise “Ceza yazılacaksa da yazılsın” görüşünü bildirdi.

KURAL İHLALLERİNE CEZA YAĞACAK

Artık, hız yapan veya kırmızı ışıktan geçtiği tespit edilen bir sürücüye, eğer bu sırada emniyet kemeri takmadan araç kullanmış ve aynı zamanda cep telefonuyla konuşmuşsa birden fazla ceza kesilebilecek.

Araç sürücülerinin yanı sıra, motosiklet kullanıcılarının da benzer kural ihlali yaptıkları ve kask takmadıkları belgelenmişse ceza yazılacak.

KÜTAHYA BELEDİYESİ KESİLEN CEZALARDAN PAY ALACAK

Düzenleme ile yerel yönetimler, öz kaynaklarıyla kurdukları elektronik denetleme sistemleri (EDS) sayesinde kesilen trafik cezalarından yüzde 30 pay alacak.

Kentte EDS’nin faaliyete başlamasıyla birlikte Kütahya Belediyesi, kesilecek cezalardan yeni bir gelir kapısına daha sahip olacak.

Kütahyalılar EDS hakkında ne düşünüyor?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 Nisan 2023, 08:44

    Fotoğraftaki 3 sürücünün’de emniyet kemeri takmaması ironi mi 😁

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!