Kütahya’nın bir ilçesinde karantina kararı alındı

featured
service

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları görülmesi üzerine bir mahallenin tamamı ile bir caddedeki bazı sokaklarda karantina uygulanmasına karar verildi.

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, Şehitler Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi Çimenlik Caddesi 120 ve 121. sokaklardaki bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı kaydedildi.

Açıklamada: “Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Hisarcık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla bugün saat 14.00 itibarıyla Hisarcık ilçesi Şehitler Mahallesinin tamamında, Cumhuriyet Mahallesi Çimenlik Caddesi’ndeki 120 ve 121 sokakta 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verilmiştir.” denildi.

Karantinaya alınan mahallenin Hisarcık’ın en büyük mahallesi olduğu öğrenildi.

İlçe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

Kovid-19 salgınında ki gelişmeler münasebetiyle görülen lüzum üzerine 2 Mayıs 2020 tarihi saat 20:00 itibarıyla ilçe hıfzısıhha kurulu Hisarcık Kaymakamı Buğra Karadağ başkanlığında toplanmıştır. Vatandaşların sağlığını ön plana alan tedbirler alınırken, özellikle temel ihtiyaçların karşılanmasında ortaya çıkabilecek güçlükler de düşünülerek aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1- Bireysel izolasyon yeterli olamayacağı için, Şehitler Mahallesinin tamamı ve Cumhuriyet Mahallesi Çimenlik Caddesi 120 ve 121, sokaklarda yaşayanların 03 Mayıs 2020 Pazar günü saat 14:00 ten itibaren 14 gün süreyle 17 Mayıs 2020 Pazar saat 14:00e kadar hanelerinden zaruri ihtiyaçlar haricinde dışarıya çıkmasının sınırlandırılarak karantina uygulanması

2- Kamu görevlileri ve özel sektör çalışanlarının (esnaflar ,işçi, nakliyeci vb.) karantina kapsamı dışına alınması

3-Karantina altına alınan mahalle ve sokaklardaki kamu binaları ve özel sektör işletmelerinin (market, bakkal,pastane,fırın ve alışveriş yerleri vs.) açık tutulması,

4- Tarım ile uğraşan vatandaşların saat 08:00-10:00 arası her haneden en fazla 2 kişi olmak üzere tarımla ilgili işlerini yapmasına, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların hayvan bakımları için evlerinden ayrılmasının istisnai durum sayılması,

5-Karantina altına alınan yerleşim yerlerindeki vatandaşların ihtiyaçlarının vefa sosyal destek grubu tarafından temin edilmesi

6-Ev karantinasına uymayanlar hakkında, İl İdaresi kanunu 66. Madde ve Kabahatler Kanunun 32.Maddeye göre idari para cezası ve diğer yaptırımların uygulanması.

Hisarcık’taki vakalar haritada böyle görünmüştü:

Karantinaya alınan mahallede sessizlik hakim:

Kütahya’nın bir ilçesinde karantina kararı alındı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!