Kütahya’nın kırmızı bölge olmasını istemiyoruz

featured
service

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede başlattığı “Dinamik Denetim Süreci” uygulaması Kütahya’da başladı.

Tüm Türkiye’de bütün kurumlarla eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde Vali Ali Çelik’e İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç eşlik etti.

Kontrollü normalleşme ile birlikte uzun bir aradan sonra yeniden açılan iş yerlerinde vatandaşlarla sohbet eden Vali Ali Çelik, yüzde 50 kapasite kuralına uyulup uyulmadığını denetledi.

Yeni kısıtlamalarla karşı karşıya kalmamaları için vatandaşlar ve işletmecilere maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulunan Vali Çelik, tedbirlere uyan esnaflara teşekkür etti.

“VAKA SAYISININ ARTMAMASI İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Uzun süredir hem Kütahya’nın hem de tüm Türkiye’nin yapmış olduğu fedakarlık sonrası kontrollü normalleşme döneminin başladığını hatırlatan Vali Ali Çelik, şunları söyledi:

“Kısmen de olsa turuncu iller arasında olmamıza rağmen bu sürecin bir parçasıyız. Restoranlar, kafeler, çay bahçeleri ara verdikleri faaliyetlerine yeniden başladılar. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde kontrollü normalleşmenin sürdürülebilir olması, yönetilebilir bir sağlık sistemi ve ekonomik istikrarın korunması için Kütahya olarak hem bireysel hem de toplumsal hayatımızda kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle vaka sayısının belli periyotlarla arttığını görüyoruz. İçişleri Bakanlığımızın yayımlamış olduğu Dinamik Denetim Modeli kapsamında arkadaşlarımız sürekli denetimler yaparak vaka sayısının artmaması için büyük bir çaba içerisindeler.”

“BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

Dinamik Denetim Modeli sürecinde Kütahya’da bin 200 personelin görevlendirildiğini kaydeden Vali Çelik, şöyle devam etti:”İl merkezinde 34 kamu kurumundan görevli 148 personelimiz, il müdürlerimiz denetimlerini sürdürecek. İl genelinde toplam 194 ekip ve 400’ün üzerinde kamu görevlimiz denetimleri yürütecek. Ayrıca 440 emniyet, 390 jandarma personelimiz denetimlere eşlik edecek. Kütahya’da bin 200’ün insanla sahadayız. İlimizin turuncudan kırmızıya dönmemesi, mümkünse sarı ve hatta Kütahyasporumuzun rengi olan maviye ulaşmak için bir çaba içerisindeyiz. Tüm Kütahyalılardan en büyük talebimiz kurallara uymaları. Bunu ancak birlikte başarabiliriz. 17 bine yakın esnafımız da bu mücadelenin bir parçası. Vaka sayıları arttığında kısıtlamalarla birlikte esnafımız mağdur oluyor, sağlık sistemimiz ve bireysel yaşantımız risk altına giriyor. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uyduğumuz müddetçe vaka sayılarını kontrol altına alabiliriz. Artık misafirliklere, akşam oturmalarına ara verelim.”

Kütahya’nın kırmızı bölge olmasını istemiyoruz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!