MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, gündeme dair açıklamalar yaptı

Milletvekili Erbaş, Kütahya için yaptıkları çalışmaları ve yapılması gerekenleri anlattı. Kütahya’nın son 4 yıldır iki sarmalın içinde kaldığını söyleyen Erbaş, birinin Zafer Havalimanı, diğerinin ise doğalgaz dağıtım firması olduğunu belirtti.

featured
service

Milletvekili Erbaş, Kütahya için yaptıkları çalışmaları ve yapılması gerekenleri anlattı. Kütahya’nın son 4 yıldır iki sarmalın içinde kaldığını söyleyen Erbaş, birinin Zafer Havalimanı, diğerinin ise doğalgaz dağıtım firması olduğunu belirtti.

“ZAFER HAVALİMANINI KONUŞMAK YERSİZ”

2007 yılında Zafer Havalimanı’nın yapılmasına karşı çıktığını aktaran Milletvekili Erbaş, “Biz Zafer Havalimanı ile yattık kalktık. Artık sorunları konuşmak yerine buraya uçak nasıl iner kalkar bunu konuşmalıyız” dedi.

“DOĞALGAZ BEKLEYEN İLÇELER VAR”

“Kütahya’da doğalgaz bekleyen yerleşim yerlerimiz var” diyen Milletvekili Erbaş, “Ancak olsa da olur olmasa da olur diyen Simav’a gidiyor” dedi. Simav’ın doğalgaz ile ilgili bir talebinin, organizesi olmadığını belirten Milletvekili Erbaş, “20 bin nüfusun üzerindeki yerlere doğalgazı BOTAŞ götürüyor. Biz burada şunu atladık; bizi düşündünüz ama oraya gidene kadar daha acil noktalara gitmeli diyemedik. Doğalgaz diye feryat edenler ortada şu an yok. Bu iki sarmal ortasında kaldık” diye konuştu.

“KÜTAHYA’DAN GEÇEN 10 MİLYON ARAÇ VAR”

Erbaş, “Benim ve parti üyesi arkadaşlarımızın düşüncesi şu, medeni bir şehir girişine ihtiyacımız var. Şehrimize yakışmayan bir girişimiz var. Yılda yaklaşık 10 milyon araç geçiyor. Afyon ile ilgili konuşulurken yol güzergahını iyi kullanıyor deniliyor. Biz de bu yol güzergahının içerisindeyiz. İstanbul’dan Antalya’ya gidenler buradan geçiyor, ama nereden gidiyor. Mesela Urfa modeli uygulanabilir. Kim yaparsa yapsın bu 10 milyon araçtaki insanlar Kütahya’yı görsünler. Şehrimizde maalesef çevre yolu ticaretimiz yok” ifadelerini kullandı.

“YENİ STADIN YERİNE KARŞIYIZ, MEVCUT YERE YAPILSIN”

Kütahya’ya yapılacak olan stadın TOKİ’ye yapılmasının doğuracağı olumsuz sonuçları olduğunu belirten milletvekili Ahmet Erbaş, statların bir cazibesi olmadığını, şehir içinde olmazsa ölü bir yatırım olacağını anlattı. Erbaş, “Kütahya gibi illerde statlar şehir içinde olmalı ve altında ticarethaneler yapılmalı. Ulaşımı kolay olan yerlerde olmalı. Maç günleri TOKİ’ye otobüsler mi kaldıracaklar? Bunu Bakan Bey’e söyledim, AK Parti Milletvekili İshak beye söyledim. Biz MHP olarak stadın şehir içine yapılmasını istiyoruz. Belediye Başkanı’na da söyledim, o da benimle aynı fikirde” dedi.

“ZAFER MEYDANI’NIN İŞÇİLİĞİ SIFIR”

Kütahya’ya kazandırılan Zafer Meydanı ile ilgili de konuşan Erbaş, şu anda yapılan meydanın güzel bir meydan olduğunu ama işçiliğinin yakışmadığını belirtti. Meydanın yapımıyla ilgili kendilerini arayan firmaların olduğunu anlatan milletvekili Erbaş, “İşçiliğin kötülüğünü belirtmek istiyorum, kim alır kim yapar bilmiyorum ama memleketimizin parası bu paralar” diye konuştu.

“ÇİNİLİ CAMİ’Yİ BAKANLIK RESTORE EDECEK”

Çinili Cami‘nin 4 yıldır tadilatının yapılarak ibadete açılmasını beklediklerini söyleyen Milletvekili Erbaş, “Ancak herhangi bir gelişme yok. Eksiklikler nedir bilmiyoruz. Ama Kültür ve Turizm Bakanıyla görüştüm. Bakanlık olarak restorasyonunu yapacaklarını söylediler. Ancak kendilerine de söyledim biz burayı size devredemeyiz, uhdesi Dumlupınar Üniversitesi’ne ait. Rektör hocamızı ve Bakan beyi bir araya getirerek konuyla ilgili görüşmelerini sağlayacağız. Kanuni kısmını hallederek Kültür ve Turizm Bakanlığı restorasyonunu yapacak” ifadelerini kullandı.

“AİZONAİ’YE DESTEKLER ARTACAK”

Erbaş, “Aizonai ile ilgili 2018’deki çabalarımda bana karşı çıkanlar şimdi ne yapıyor merak ediyorum. Kazı ekibini görevden aldırıncaya kadar yaşadıklarımı ben biliyorum. Şimdi Aizonai ile ilgili ulusal basında haberleri görebiliyorsunuz. Son bulunan heykel tarihin yeniden yazılmasına neden olabilecek nitelikte” dedi.

 

 

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, gündeme dair açıklamalar yaptı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!