Sevgi Yolu trafiğe açılacak mı?

Vatandaşların açılmaması yönünde ısrarcı olduğu cadde ile ilgili Belediye Başkanı Alim Işık, Ekspres Haber’e konuştu ve ilk kez bir tarih verdi.

Sevgi Yolu trafiğe açılacak mı?
service

Kütahya gündemini uzun süredir meşgul eden Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe açılacağı konusu ile ilgili Belediye Başkanı Alim Işık, ilk kez bir tarihi işaret etti.

Işık, “29 Ekim’de Şehir Hastanemizin açılacağı yönünde bir söz verildi. Biraz o günleri bekliyoruz. Merkezdeki trafik yoğunluğunu vatandaş ve esnafımızın bizzat görmesi gerekiyor.” dedi.

Kütahya’nın simge caddelerinden ve halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nin tekrar trafiğe açılıp açılmayacağı uzun süre konuşulmuştu.

Vatandaşların açılmaması yönünde görüş bildirdiği cadde ile ilgili Belediye Başkanı Alim Işık, Ekspres Haber’e konuştu ve ilk kez bir tarih verdi.

Vatandaşa rağmen hiçbir işi yapmama taahhüdü verdiklerini hatırlatan Işık, Cumhuriyet Caddesi konusunda bu anlayışla hareket ettiklerini söyledi.

2019 ve 2023 yılında Kütahya ve Eskişehir’den akademisyenlerin hazırladığı ulaşım master planını kamuoyu ile paylaştıklarını anlatan Işık, her iki planda Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe tekrar açılması görüşünün çıktığını bildirdi.

Caddenin şehrin ana arterlerinden olduğunu vurgulayan Işık, “Çalıştaylarda Zafer Meydanı da yapıldıktan sonra Zafer Meydanı Ulu Cami arasındaki tek yönlü ve tek şerit halinde araç trafiğinin açılmasının uygun olduğu yönündeydi. Bunun zamanlaması ve vatandaşın buna ikna olması konusunda kamuoyundan gelen bazı sesleri de dikkate alarak, azınlıkta olsalar zaman içinde vatandaşlarımızın da ikna olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEDEKİ TÜM ESNAFIMIZIN GÖRÜŞÜNÜ ALDIK”

Zafer Meydanından Ulu Cami’ye kadar tüm esnafla bire bir görüşerek, görüşlerini aldıklarını dile getiren Işık, ayrıca Ulu Camii, Samanpazarı ve Hürriyet Caddesi’ndeki esnafın da görüşlerine başvurduklarını anlatan Işık, şöyle devam etti: “Bunların tamamının görüşleri bizde kayıtlı. Değerlendirme yapmamızda büyük bir referans. Bahsettiğimiz şekliyle açılmasının çok uygun olacağı yönünde görüş bildirdiler. Ama bazı köşe başını tutmuş; Zafer Meydanına yakın bölgedeki esnafın olumsuz görüşü var. Onlara da saygı duyuyoruz. Onların da bazı yaşananları görmesini bekliyoruz.”

“TRAFİK YOĞUNLUĞU HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYACAK”

Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın son Kütahya ziyaretinde Şehir Hastanesi ile ilgili 29 Ekim’de açılacağı sözünün verildiğini hatırlatan Işık, “Açıldıktan sonra sağlık hizmeti almak için Kütahya’nın her tarafından gelen trafiğin tek yönle sadece Adnan Menderes Bulvarı’ndan hastaneye ulaşma konusunda yoğunlaşacak. Hal böyle olunca bahsettiğimiz alternatif yol arayışının çok daha anlamlı olduğunu herkes görecek. Biraz o günleri bekliyoruz. Trafik sıkışıklığını çözmenin tek yolunun bahsettiğim alternatif güzergahı açmaktan geçtiğini kamuoyu da gördükten sonra hızlı bir şekilde kararımızı alıp orayı da açma yönünde irademizi ortaya koyacağız. Yani 29 Ekim’in geçmesi şehir hastanesinin açılıp şehrimizin merkezindeki trafik yoğunluğunu vatandaşlarımızın ve esnafımızın da bizzat görmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sevgi Yolu trafiğe açılacak mı?

Sevgi Yolu trafiğe açılacak mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!