Seyitömer’deki termik santralin bacasında istenmeyen görüntüler

featured
service
Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesindeki yeniden üretime başlayan termik santralin bacasında istenmeyen görüntüler oluştu.
31 Aralık 2019’a kadar, verilen süre içinde “Çevre Mevzuatı”na uyum yönündeki yatırımları tamamlayamadıkları gerekçesiyle merkeze bağlı Seyitömer beldesindeki Çelikler Seyitömer Termik Santrali 1 Ocak 2020’de üretimin durdurulmuştu.
Bu süreç içinde ilgili santrallerin çevre yatırımlarını tamamlayarak Bakanlığa ‘Geçici Faaliyet Belgesi’ başvurusunda bulunmasıyla birlikte Seyitömer Termik Santrali’nin iki ünitesi ile 4 Haziran 2020’ye kadar Geçici Faaliyet Belgesi düzenlenmiş ve ünitelerdeki faaliyet durdurma kararı kaldırılmıştı.
Ancak, Seyitömer’deki termik santralde bugün çekilen bu fotoğrafta istenmeyen görüntüler oluşması tepki çekti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Kütahya’da yaptığı açıklamada, “Hem diğer termik santrallerimiz hem geçici faaliyet belgesi verdiğimiz termik santrallerimizi 7 gün 24 saat izliyoruz. Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyin önünde. Eğer çevre mevzuatına uymayan bir durum söz konusu olursa da kapatma dahil her cezai işlemi yapacağımızı da kendilerine ifade ettik. Hem bu santrallerimiz anlık olarak takip edilmektedir, bir taraftan da iyileştirme işlemlerine devam edilmektedir.” ifadesini
kullanmıştı.
– ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Söz konusu haber içeriği ile ilgili durum hakkında vatandaşlarımız tarafından İl Müdürlüğümüze herhangi bir şikâyet iletilmemiştir. Bahse konu habere istinaden Seyitömer Termik Santrali ile ilgili yapılan incelemelerde 12.07.2020 tarihi saat 11.09’da 3. Grubun proseslerinde meydana gelen arıza nedeni ile devreden çıktığı, prosesteki arızaların giderilerek 15.07.2020 tarihi saat 12.15’te üretime başlamak üzere ilk ateşlemenin gerçekleştirildiği, aynı gün saat 15.37’de üretime geçildiği tespitleri yapılmıştır.

Termik Santralinin çalışma prensibi olarak yakma sistemlerinin yeniden devreye alınması sırasında veya arıza sonrası yeniden devreye alınması durumlarında;  ilk yakıt olarak öncelikle motorin kullanılmakta yeterli ısıya ulaşması ile fuel-oil takviyesi yapılmakta ve kazanların son nihai yakma ısısına ulaşmasını müteakip kömür beslemesi yapılarak sistem kararlı hale gelmektedir. Elektrostatik filtreler, kömürün yanmasını müteakip devreye girerek uçucu kül ve tozu tutmaktadır.

Santrallerin üretim izni verilen bacalarında bulunan Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri(seös) ile emisyon değerleri 7 gün 24 saat izlenmekte olup ölçüm değerleri Bakanlığımıza raporlanmaktadır. Ayrıca Santraller İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yerinde de sürekli olarak denetlenmektedir.

Seyitömer’deki termik santralin bacasında istenmeyen görüntüler

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!