SGK’dan EYT başvurusu açıklaması: “Yasal olarak mümkün değil”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT başvurularıyla ilgili, "Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır" açıklamasını yaptı.

featured
service

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Emeklilikte Yaşa Takılalar’ ile yasa TBMM’de kabul edilmesinin ardından gözler ilk maaşın ne zaman yatacağı yönündeydi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT başvurularıyla ilgili, “Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır” açıklamasını yaptı.

EYT ile ilgili süreçte kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Kanun teklifinin resmi gazetenin yayımlanmasının ardından başvurular alınmaya başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT başvurularıyla ilgili, “Yürürlüğe girdikten sonra kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır” açıklamasını yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT kanununun Resmi Gazete’de yayımlanmadığını ve yasa resmileşmeden aylık bağlama işleminin mümkün olmadığını belirtti.

SGK’dan yapılan açıklamada ; “8.9.1999 öncesi ilk defa sigortalı olanların emekli aylığına hak kazanmasında yaş şartını kaldıran düzenleme TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir. Söz konusu kanun henüz Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmediği halde çok sayıda vatandaşımız gerek e-Devlet gerekse doğrudan başvuru yolu ile Kurumumuzdan aylık talebinde bulunmaktadır. Konuya ilişkin kanun Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. Tüm süreçler tamamlanıp Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

SGK’dan EYT başvurusu açıklaması: “Yasal olarak mümkün değil”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!