Tavşanlı ve Emet’te ev ziyaretleri yasaklandı

featured
service

Kütahya’nın Tavşanlı ve Emet ilçelerinde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ev ziyaretleri yasaklandı.

Tavşanlı ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların başka haneleri ziyaret etmelerine izin verilmeyecek.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, tüm dünyayı tehdit eden ve insan hayatı için risk oluşturan Kovid-19 salgınıyla mücadele etmek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında bazı tedbir kararları alındığı belirtildi.

Aile büyükleri ziyareti, taziye ve hasta ziyaretleri, toplu oturma ve ikram etkinliklerinin salgının yayılmasında ciddi riskler oluşturacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu bağlamda ilçemiz yerleşim sınırları içerisindeki vatandaşların kalıcı ikametleri dışında çok kısa süreliğine bile olsa doğal afetler dışında başka haneleri ziyaret etmelerinin ve kapalı veya açık ortamlarda (Site alanında, evlerde, apartman girişi veya bahçelerde, kapı önlerinde v.b.) bir araya gelmeleri mazeretlerine bakılmaksızın yasaklanmıştır.”

Açıklamada, alınan kararlara uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

EMET İLÇESİNDE DE EV ZİYARETLERİ YASAKLANDI

Kütahya’nın Emet ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler, akraba ziyaretleri, mevlit ve doğum günü partileri yasaklandı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, devletin tüm kurumlarıyla salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok tedbir aldığı ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarla paylaşıldığı hatırlatıldı.

İçinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde Kovid-19 salgınıyla mücadelenin etkin olarak tedbirlere riayet edilmesinin elzem olduğu belirtilen açıklamada, “Bu amaçla salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 15 gün süre ile sınırlandırılmasına karar verildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında da gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Tavşanlı ve Emet’te ev ziyaretleri yasaklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!