Trafik sigortasındaki yeni düzenleme iyi sürücüyü kötü sürücüden ayıracak

Yeni yılla birlikte trafik sigortası fiyatı sürücünün kaza sayısına göre belirlenecek. Buna göre, "Çok riskli sürücüler" poliçesini yüzde 200 zamlı ödeyecek. "Çok iyi sürücüler" ise yüzde 50 indirim alacak.

featured
service

Yeni yılla birlikte trafik sigortası fiyatı sürücünün kaza sayısına göre belirlenecek. Buna göre, “Çok riskli sürücüler” poliçesini yüzde 200 zamlı ödeyecek. “Çok iyi sürücüler” ise yüzde 50 indirim alacak.

Zorunlu trafik sigortasında yeni “poliçe ödeme sistemine” geçildi. Sicili temiz sürücüye indirimli kazası fazla olanaysa zamlı tarife uygulanacak.

İYİ SÜRÜCÜYE YÜZDE 50 İNDİRİM

Zorunlu trafik sigortasına “sıfır” ve “sekiz” basamakları eklendi. İlk kez trafik sigortası yaptıran aracın basamak sayısı “dört”, kazasız sürücünün basamağı ise “sekiz” olacak. Bu basamaktaki sürücü, yüzde 50 indirimli poliçeye hak kazanacak.

Kaza sayısı arttıkça basamak sayısı düşecek. “Çok riskli sürücü” “sıfır” basamağında yer alacak ve poliçesini yüzde 200 zamlı ödeyecek.

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyon Başkanı Tarusan Bağcı, kötü sürücüyle iyi sürücü arasındaki uçurumun da burada açıldığını söyledi.

HER SÜRÜCÜNÜN “SİCİL BELGESİ” OLACAK

Basamak sayısı düştükçe yaptırımlar da artacak. Kazası çok olandan psikolojik test istenecek, rehabilitasyon süreci başlatılabilecek. Ayrıca her sürücünün “sürücü sicil belgesi” olacak. Böylece istihdam edilen sürücünün geçmişine kolaylıkla erişilebilecek.

KAZA YAPAN SÜRÜCÜ BAZ ALINACAK

Kişi esaslı poliçe de devreye girdi. Aracın sahibi değil, aracı kullanırken kaza yapan sürücü baz alınacak. Düzenleme 1 Ocaktan itibaren yürürlüğe girdi.

Trafik sigortasındaki yeni düzenleme iyi sürücüyü kötü sürücüden ayıracak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!