Vali Çelik’ten ormanlık alanlardan uzak duralım çağrısı

Vali Ali Çelik, “Tüm vatandaşlarımıza çağrımdır; önümüzdeki 15 gün kesinlikle ormanlık alanlardan uzak durmamız lazım.” dedi.

Vali Çelik’ten ormanlık alanlardan uzak duralım çağrısı
service

Toplam maliyeti 1 milyon lira olan 14 su tankeri köy muhtarlarına teslim edildi. Törende konuşan Vali Ali Çelik, orman yangınlarına dikkat çekerek “Tüm vatandaşlarımıza çağrımdır; önümüzdeki 15 gün kesinlikle ormanlık alanlardan uzak durmamız lazım.” dedi.

“15 GÜN KESİNLİKLE ORMANLIK ALANLARDAN UZAK DURALIM”

Orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Orman Genel Müdürlüğünce köylerde kullanılmak üzere alınan 14 adet su tankerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım törenine Vali Ali Çelik katıldı.

Çelik, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Kütahya’nın mevsim, iklim ve hava şartları itibarıyla orman yangınlarına karşı hassas bir süreçte olduğunu vurgulayarak, kritik sürecin hep birlikte yönetilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Perşembe, cuma günü Kütahya il genelinde sıcaklıkların 37-39 dereceye, Simav ve Gediz aksında 44-45 dereceye yükseleceğinin altını çizen Çelik, lodosun da etkisiyle nem oranının düşeceğini ve bu durumun orman yangınları için uygun bir ortam oluşturacağını kaydetti.

Vali Çelik’ten vatandaşlara çağrı

Vali Çelik’ten vatandaşlara çağrı

 

“BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Önümüzdeki 15 günün orman yangınları açısından kritik bir süreç olacağına dikkat çeken Çelik, “Tüm vatandaşlarımıza çağrımdır; önümüzdeki 15 gün kesinlikle ormanlık alanlardan uzak durmamız lazım. Bu kritik süreci hep birlikte yönetmeli, ormanlarımızı korumalıyız” diye konuştu.

Orman yangınlarının genellikle insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Çelik, dikkatsizce atılan sigara izmaritlerinin binlerce canlının yaşamını, ülkenin maddi ve manevi varlığını tehdit ettiğini kaydetti.

15 günlük kritik sürecin kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yönetilmesi gerektiğinin aktaran Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarına ve köy muhtarlıklarına yangın tehlikesine karşı farkındalığı artırmak için talimat gönderdiklerini belirtti.

“İLGİLİ KURUMLAR OLARAK 7/24 AYAKTAYIZ”

Yaz sezonunda orman yangınlarıyla karşılaşmamayı temenni eden Çelik, “7/24 ayaktayız, orman teşkilatımız ayakta. Kazasız belasız inşallah bu yaz sezonunu herhangi bir orman yangınıyla karşı karşıya kalmadan tamamlarız.” ifadelerini kullandı.

Toplam maliyeti 1 milyon lira olan 14 tankerin teslimatıyla birlikte 546 köyün 504’ünde su tankerinin tamamlandığını vurgulayan Çelik, “İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 398 adet, Orman Genel Müdürlüğünce satın alınan 106 adet olmak üzere 504 köyümüzün su tankeri var. Orman yangınları, ev yangınları, köylerde meydana gelebilecek arazi, anız ve ekili alan yangınlarında bir ilk güç olarak konuşlanacaklar. Bu çok önemli bir stratejik hamle” diye konuştu.

“YEŞİL VATANIMIZI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İklim değişikliğinin tüm dünyayı etkilediğini ve tedbirlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, şunları kaydetti: “Orman Bölge Müdürlüğü olarak, yangın emniyet yollarımızın ve orman yollarımızın bakımlarını ve temizliklerini düzenli olarak yapıyoruz. Köy yolları, ilçe ve il yollarının temizliği konusunda Sayın Valimizin talimatlarıyla,  kara yolları ve il özel daireleriyle iş birliği içinde çalışmalara başladık. 7/24 teyakkuz halindeyiz. Tedbir bizden takdir Allah’tan diyerek yeşil vatanımızı savunmaya devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından su tankerlerinin kullanımı hakkında muhtarlar bilgilendirildi.

Vali Çelik’ten vatandaşlara çağrı

Vali Çelik’ten vatandaşlara çağrı

Vali Çelik’ten vatandaşlara çağrı

KAYNAK

Vali Çelik’ten ormanlık alanlardan uzak duralım çağrısı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!