Bakan Bekir Bozdağ: “Kütahya’nın tarihinden çok etkilendim”

featured
service

Yeni Adalet Sarayının Temel Atma Töreni’ne katılmak üzere Kütahya’ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Ali Çelik ve protokol üyeleri tarafından Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinde karşılandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kütahya’da yüzyıllardır yaşatılan şehzade geleneği doğu yatağı ve Kütahya’ya ait Zeybek Alayı Koleksiyonu’ndaki yelekleri inceledi.

Vali Çelik, el emeği göz nuru nakışlarla bezeli doğu yatağı ve yüzyıllardır süregelen Kütahya zeybeğinin motifleriyle işlenen yelekler hakkında Bakan Bozdağ’a bilgi verdi.

Kütahya’nın 3D mapping yöntemiyle tanıtımını izleyen Bakan Bozdağ, Evliya Çelebi’nin doğduğu şehir Kütahya’nın tarihinden çok etkilendiğini belirterek, “Tanıtımı için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinin Kütahya’ya değer katacağını ifade eden Bakan Bozdağ, içerisinde restoran, kafe, çini atölyesi, geleneksel sanat eserleri, çocuk oyun alanı bulunan merkezin hayırlı olmasını diledi.

Bakan Bekir Bozdağ: “Kütahya’nın tarihinden çok etkilendim”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!