Eskiye özlem duyan Kütahyalılar, antika pazarına akın etti

Türkiye’nin en büyük antika pazarı olma hedefine emin adımlarla yürüyen Kütahya Antika Pazarı 3’üncü kez kapılarını açtı. Yüzlerce esnafın tezgah açtığı pazarda, geçmişten günümüze binlerce eser yeni sahiplerini bekliyor.

featured
service

 

Kütahya Antika Pazarı, Osmanlı döneminden Cumhuriyet eserlerine binlerce antikayı vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.
Merkez Perşembe pazarında kurulan ve Türkiye’nin en büyüklerinden olan Kütahya Antika Pazarı Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Eskişehir, Bursa başta olmak üzere diğer illerden yoğun ilgi görüyor.

“TÜRKİYE’NİN HER İLİNDEN NEREDEYSE KATILIMCI VAR”

İlk pazarı 200 masayla açtıklarını bildiren Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, üçüncü pazarda bu rakamın 600 masaya ulaştığını söyledi.
Kütahya’yı ülke genelinde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Akgün, İstanbul, Ankara, İzmir, İstanbul, Denizli gibi birçok ilden antikacı esnafının geldiğini vurguladı.

“ÖZELLİKLE OSMANLI DÖNEMİ ESERLER İLGİ GÖRÜYOR

Denizli’den gelerek tezgah açan antikacı esnafı pazara rağbetin giderek arttığını aktararak, “Her ürünün bir alıcısı var. Ancak özellikle Osmanlı döneminden günümüze ulaşan eserler daha çok dikkat çekiyor” yorumunda bulundu.

DARBUKALAR PAZARIN NEŞESİ OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Fatih Aşır, yaklaşık 50 yıllık darbukaları yeniden kullanıma hazır hale getirdiğini anlattı.
Restore edilen darbukaların merak uyandırdığını ifade eden Aşır, “Gaziantep yapımı olan bu durbakaların gerçek alıcısıyla buluşmasını bekliyoruz. Çok emek veriyorum. Tekrar kullanılabilir hale getirmek bazen günlerimi alıyor” dedi.

 

 

Eskiye özlem duyan Kütahyalılar, antika pazarına akın etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!