Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi’nde tarih netleşti

Kütahya’da geçtiğimiz yıllarda gündemden düşmeyen Arkeoloji ve Maden Müzesi ile ilgili beklenen haber geldi.

featured
service

Kütahya’da geçtiğimiz yıllarda gündemden düşmeyen Arkeoloji ve Maden Müzesi ile ilgili beklenen haber geldi. Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi’nin önümüzdeki yıl hizmete geçmesi bekleniyor.

“BÖLGENİN EN BÜYÜK VE MODERN MÜZELERİNDEN OLACAK”

Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi açılmak için gün sayıyor. Müzenin 2024 yılında açılmasının planlandığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, “Müzemiz Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından bölgemizde yürütülmekte olan en büyük ve en nitelikli, en modern müzelerimizden bir tanesi.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, yapımı devam eden müze ile ilgili Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Halihazırda müzenin farklı bir noktada hizmet verdiğini belirten Ünal, şu anda müzede bin 500’ün üzerinde eser sergilendiğini aktardı.

Kütahya’da inşaat yapım işleri hala devam eden Arkeoloji ve Maden Müzesi olduğunu bildiren Ünal, “Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Kütahya Valiliğimizin de yoğun gayretleri neticesinde çalışmalar hızlanmış durumda. Planlanan açılışla ilgili bir gelişme ya da olumsuz bir etkileşim olmaz ise biz Arkeoloji Maden Müzesi’ni 2024 yılı içerisinde hizmete sunmayı çok arzu ediyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Çünkü burada yaklaşık bin 500’ün üzerinde eserimiz sergilenirken yeni müzemiz devreye girdiğinde çok daha nitelikli, kaliteli sergilenme, tefrişe değer eserlerimizi, binlercesini orada sergileme imkanı yakalayacağız. O bakımdan da bir an önce inşaatımızın tamamlanarak müzemizin de hizmete sunulmasını arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MÜZE AÇILDIĞINDA GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNACAK”

Arkeoloji ve Maden Müzesi’nin faaliyete geçmesiyle bölgenin sayılı müzelerinden olacağını kaydeden Ünal, şöyle devam etti: “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından şu an halihazırda bölgemizde yürütülmekte olan en büyük ve en nitelikli, en modern müzelerimizden bir tanesi. Tamamlandığında birçok özelliği içinde barındıracak. Hem teknolojinin hem de tarihsel verilerin tamamının hepsinin örtüşerek sergilendiği alanların yer aldığı bir müze olacak. Ayrıca teknolojinin, bilimin, görselin özellikle ön planda tutulduğu ve bunların bütünlüğünün birleştiği müze anlayışıyla harmanlanarak tamamlandığında bir görsel şölene dönüşecek.”

KAYNAK

Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi’nde tarih netleşti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!