Kütahya’da Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi

featured
service

Zafer Meydanı Valilik önündeki törende Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Belediye Başkanı Alim Işık ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Dernek Başkan Yardımcısı Mevlüt Çubuk, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü’nün, gaziler için şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.

 

Vatan uğruna canları pahasına mücadele eden şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Çubuk, şunları kaydetti:

“İnsanımızın, Kore’den Kıbrıs’a ve 15 Temmuz’a kadar, asırlardır Anadolu topraklarında verilen mücadelenin şifresi, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ deyişinde saklıdır.

Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerle, onların maşası terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik, kahraman askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimizce ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Asil Türk milletinin bağrından çıkmış Türk ordusu, dün olduğu gibi, bugün de yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye milleti tarafından kutsal emanet olarak korunacaktır.”

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.

Kütahya’da Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!