Kütahya’nın yükselen değeri; Aizanoi Antik Kenti

featured
service

Kütahya Valisi Ali Çelik, geçmişte binlerce insanın yaşadığı, kültürel kent statüsündeki Aizanoi’nin, Kütahya’yı değerli kılan en temel unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Aizanoi Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde kalıcı olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Vali Ali Çelik, Kütahya Ajansına yaptığı açıklamada, “Geçen yıl başlattığımız ivme çerçevesinde bölgedeki kazıları yoğunlaştırdık. Yaklaşık 100 kişilik ekiple Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin önderliğinde çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Vali Ali Çelik, antik kentin ortasından geçen çaya geçmişteki görünümünü kazandırmak için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Aizanoi’yi ziyaret edenlere yönelik sosyal aktivite mekânları oluşturacaklarını vurgulayan Çelik, çocukların kazı deneyimi yapabileceği, kültürel ve tarihi dokuyu hissedebileceği sosyal alanların da bu yılsonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Antik tiyatronun restorasyonu için proje hazırlanacağını bildiren Çelik, bu projenin bilim kurulunun onayına sunulacağı bilgisini verdi.

Vali Ali Çelik, Aizanoi Antik Kenti’nin dünyanın ziyaret merkezi ve turizmin bir mihenk taşı olması için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kütahya’nın yükselen değeri; Aizanoi Antik Kenti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!