Toruna mektup yarışmasının Kütahya birincisine ödül verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması" düzenlendi.

featured
service

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması” düzenlendi.

Kur’an kurslarında açılan İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programına kayıt yaptıran kadın kursiyerler ile camilerde açılan Camilerde Kur’an Öğretimi Programına kayıt yaptıran erkek kursiyerlere yönelik düzenlenen yarışmada, Kütahya il birincisi belirlendi.

Kuşaklararası bağ kurmak, aile değerlerinin güçlenmesi ve ahlaki değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının planlandığı yarışmaya, Kütahya’dan 42 müracaat yapıldı.

İl Müftülüğünde komisyonca yapılan değerlendirme sonucunda birinciliği Tavşanlı ilçesinden Şerife Sarıtan, ikinciliği Emet ilçesinden Hatice Karaca, üçüncülüğü yine Tavşanlı ilçesinden Necla Uyar elde etti.

Dereceye giren 3 yarışmacının ödülleri Kütahya il müftülüğünde yapılan törenle sahiplerini verildi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada, “Kur’an kurslarında kaydı bulunan vatandaşların torunlarına iyi bir insan olma yolculuğunda emanet etmek istedikleri ahlak konulu nasihatlerini aktarmalarının amaçlandığı yarışmaya katılan 42 vatandaşımızı kutluyorum

Bu yarışma ile bugünkü ve gelecekte doğacak olan torunlarına güzel ahlakı tavsiye etmek için ahlak ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerini bir mektupla aktarmalarının istendiği yarışma sonucunda bugün çok güzel ilk üç eseri dinledik. Hepsi de çok güzeldi. İlimizden birinci olarak Ankara’ya gönderilecek eserden Türkiye derecesi bekliyorum. Hakikaten bu mektubu yazan hanımefendi ve mektubun yazıldığı torun için gelecek nesilde farkındalık oluşturacak içerik ve duygu atmosferi çok güzel işlenmiştir” dedi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacak değerlendirme sonucunda Türkiye birincisine 5 bin lira, ikincisine 3 bin 500 lira, üçüncüsüne ise 2 bin lira hediye verileceği bildirildi.

Toruna mektup yarışmasının Kütahya birincisine ödül verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!