Türkiye – Macaristan Dostluk Antlaşması 100 yaşında

Kütahya’da Türkiye-Macaristan Dostluk Antlaşması’nın 100. yılı kutlandı. Kutlama programında müzik dinletisi ve panel gerçekleştirildi.

featured
service

Kütahya’da Türkiye-Macaristan Dostluk Antlaşması’nın 100. yılı kutlandı. Kutlama programında müzik dinletisi ve panel gerçekleştirildi.

Türkiye-Macaristan Dostluk Antlaşması’nın 100. yıl dönümü Kütahya’da müzik dinletisi ve panel ile kutlandı. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı işbirliğinde Kossuth Evi Müzesi’nde gerçekleştirilen programda Antik Tınılar Oda Müziği Grubu mini konser ile davetlilere müzik keyfi sundu.

Müzik dinletisinin ardından Türkiye-Macaristan Dostluk Antlaşması 100. yıldönümü paneline geçildi. Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Güner Doğan’ın moderatörlüğündeki panele Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Nazır ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Çoban konuşmacı olarak katıldı.

“KÜLTÜREL LOKASYON KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR MEKAN”

Müzik dinletisi ve panel ilgili açıklamalarda bulunan Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kossuth Müzesi’nin önemine değindi.

Türkiye’nin kuruluşunun yüzüncü yılında önemli etkinliklere imza attıklarını belirten Ünal, panelin de bu etkinlikler içinde yer aldığını aktardı. Ünal, “Malumunuz olduğu üzere Koşut Müzesi, Macar Evi diye de adlandırılan 1850’li yıllarda ailesiyle birlikte geldiği Macar Anayasası’nı yazdığı bizim için kültürel lokasyon bakımından çok önemli bir nokta. Valiliğimizin himayelerinde Dumlupınar Üniversitemiz ile birlikte Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ve akademisyen hocalarımızla birlikte burada bu programı yapmış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Macaristan Ticaret Ataşesi de bizimle birlikte. Onlarla birlikte bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye – Macaristan Dostluk Antlaşması 100 yaşında

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!