Kütahyalı kasap Murat Kamil TKDK hibe desteğiyle işini büyütüyor

Kütahya'lı kasap Murat Kamil Er, 24 yıl önce Bölücek Mahallesi'nde kasaplık mesleğine adım attı.

featured
service

Kütahya’lı kasap Murat Kamil Er, 24 yıl önce Bölücek Mahallesi’nde kasaplık mesleğine adım attı.

1999 yılında başladığı bu serüveninde, aldığı desteklerle işletmesini büyüterek günlük et işleme kapasitesini 2 tona çıkardı. Er, 2020 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe destekleriyle işletmesini 120 metrekareden 1500 metrekareye çıkartarak et entegre tesisine dönüştürdü.

Bu destekler sayesinde iş yeri genişledi ve günlük et işleme kapasitesi arttı. Murat Kamil Er, et entegre tesisine dönüştürdüğü iş yerinde şimdi 2 ton et işleyebiliyor. Bu başarıyla birlikte işletmesinde çalışan kişi sayısını da arttırdı ve 12 kişiye iş imkanı sağlamaktadır.

Er, işletmesini daha da büyüterme hayalleri kuruyor. Bu, hem kendi işletmesi için hem de istihdam yaratma açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Kütahya’da köklü bir geçmişe sahip olan bu kasap, sektördeki deneyimi ve aldığı desteklerle başarılı bir iş modeli oluşturarak büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

İşini büyütmek için arayışa girdiklerini belirten Er, şöyle konuştu:

“İşimizi büyütebilmemiz ve yeni ekipmanlar alabilmek için yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım yapmamız gerekiyordu. Bizim ise sadece 2 milyon liramız vardı. Yatırımızı gerçekleştirmek için bir arayış içine girdik. Araştırma sonucunda TKDK’nin benzer işletmelere destek sağladığını öğrendik. Yaklaşık 3 yıl önce TKDK’nin desteklerinden yararlanmak için proje hazırlayıp sunduk. İşletmemizi büyütmek için TKDK’ye sunduğumuz proje kabul edildi. Yaklaşık 4 milyon lira olan yatırım maliyetinin yarısını TKDK hibe olarak sağladı. Bu sayede işletmemizin imalathanesini 120 metrekareden 1500 metrekare kapalı alana çıkardık. Daha sonra eski makinelerimizin tamamını değiştirerek yeni ekipmanlar aldık. Günlük 200 kilogram et işlerken, bunu 2 tona çıkardık. Daha önce işletmemizde 2 kişi çalışırken istihdam sayımızı 12’ye ulaştırdık. Yeterli pazara ulaşabilirsek tam kapasite çalışmayı hedefliyoruz.”

YENİ HİBE DESTEĞİ İÇİN DE PROJE SUNDU

Murat Kamil Er, ürettikleri ürünlerin Avrupa standartlarında olduğunu vurgulayarak birinci sınıf sucuk, pastırma, kavurma, salam ve sosis ürettiklerini belirtti. Er, başta büyükşehirler olmak üzere bölge illerine satış yaptıklarını ifade etti.

Daha fazla seri üretim yapabilmek için yeni bir makineye ihtiyaç duyduklarını açıklayan Er, bu amaçla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) 7 milyon lira değerinde yeni bir proje sunduklarını belirtti. İşletmenin bu yeni ekipman için yarı parasını karşılayabildiğini ifade eden Er, proje onaylandığında diğer yarısını da TKDK’den hibe desteği alacaklarını söyledi. Bu yeni makineyi kurduklarında el değmeden seri üretime geçmeyi planladıklarını da ekledi.

Er, kendileri gibi işletmelerin büyüme ve üretime katkı sağlama potansiyeli için TKDK’nin sağladığı hibe desteklerinden faydalanmalarının önemine vurgu yaparak, sektördeki diğer işletmelerin de benzer destekleri değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Bu, hem işletmenin kapasitesini arttırmak hem de sektörde genel bir büyümeye katkı sağlamak adına önemli bir adım olabilir.

Kütahya'lı kasap Murat Kamil Er, 24 yıl önce Bölücek Mahallesi'nde kasaplık mesleğine adım attı.

 

Kütahyalı kasap Murat Kamil TKDK hibe desteğiyle işini büyütüyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!