Reklam Bloğu

Kütahya’daki “şeker hastası” çocuklara büyük kolaylık

featured
service

Tip 1 diyabetli çocukların her gün onlarca kere parmaklarını delmek zorunda kalmaları yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Bu soruna çözüm için Kütahya Valisi Ali Çelik devreye girdi. Takılacak sensör çocukların yaşamını büyük ölçüde rahatlatacak.

Türkiye’de yaklaşık 20 bin Tip 1 diyabetli çocuk her gün düzenli olarak şeker ölçümü yapmaya ve insülin hormonunu dışardan iğne ile almaya ihtiyaç duyuyor.

Büyük kısmı okul çağındaki Tip 1 diyabetli çocuklar, gün içerisinde sürekli parmaklarını delmek, kan şekerlerini ölçerek, uygun dozda insülin tedavisi olmak zorunda. Okul önlerinde çocuklarının kan şekerlerini ölçmek ve insülin yapmak için saatlerce bekleyen velilerin yanı sıra, Tip 1 diyabetli çocukların da her gün onlarca kere parmaklarını delmek zorunda kalmaları yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

Çocukların ve ailelerin yaşamını büyük ölçüde rahatlatacak bir yöntem; cilt altına yerleştirilen sensör var. Bu sensörlerin ücretleri halen SGK kapsamına alınmış değil.

Tip 1 diyabetli çocukların parmaklarını delmeden, cilt altına yerleştirilen sensör sayesinde günde 288 kez şeker düzeyi ölçümü yapılabilmesine olanak sağlayan cihaz için sadece Tokat ve Sivas Valiliği tarafından örnek bir girişim başlatılmıştı.

Bu iki ilin ardından şimdi de Kütahya Valiliği de Vali Ali Çelik’in gayretleri sonrasında harekete geçti. Alınan bilgiye göre, Kütahya Valisi Ali Çelik’in talimatıyla bu konudaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Kütahya’daki Tip 1 diyabetli çocukların, sensör sayesinde her gün onlarca kere parmaklarını delmek zorunda kalmayacak olmaları hem aileler hem de çocuk hastalar tarafından sevinçle karşılandı.

Kütahya’daki “şeker hastası” çocuklara büyük kolaylık

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.