Asgari ücrete zam için düğmeye basıldı mı?

featured
service

Mahmut Arslan, asgarinin temmuz ayında yeniden gözden geçirileceği iddialarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunun en fazla 2 yıl içinde toplanması gerekiyor. Dolayısıyla, en azı yok. Yani Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayında da toplanabilir. Komisyonun toplanmasını, yüksek enflasyona karşı ocak ayında yapılan düzenlemeye paralel yine enflasyonun üzerinde bir artışın asgari ücrete sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

6 AYLIK ENFLASYON ARTIŞINA GÖRE DÜZENLENMELİ

Asgari ücrete 6 aylık enflasyon düzenlemesi yapılmasını savunan Arslan, “Gerek kamu gerek özel sektördeki toplu sözleşmelerle elde ettiğimiz ücretlere yeni belirlenecek asgari ücret oranında zam yapılmasını istiyoruz” dedi. Asgari ücrete ne kadar zam yapılması gerektiğine ilişkin olarak ise Arslan, “Komisyon, aralıkta asgari ücreti belirlerken bir kısım kriterlere baktı. Ayrıca siyasi irade işin içine girdi ve enflasyonun üzerinde artış yapıldı. Aynı yaklaşımın, temmuz ayına geldiğimiz zaman 6 aylık enflasyon artışı dikkate alınarak onun üzerinde bir zamla yeni asgari ücretin belirlenmesi hakkaniyetli olur” diye konuştu.

Asgari ücrete zam için düğmeye basıldı mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!