Kütahya’da araçlarda yeniden moda LPG oldu

Kütahya'da, yükselen benzin fiyatları sonucunda araç sahipleri LPG kullanımına yöneliyor.

kütahya da lpg yeniden moda
service

Kütahya’da, yükselen benzin fiyatları sonucunda araç sahipleri LPG kullanımına yöneliyor. Bu değişimle birlikte, LPG dönüşüm servislerinde büyük bir talep artışı yaşanıyor ve randevu sistemine geçiliyor. Dizel araç sahipleri bile araçlarını satarak LPG’ye geçiş yapıyor.

LPG dönüşüm servisi yetkilisi Emre Dinç, son dönemde LPG dönüşümünde gözle görülür bir yoğunluk yaşandığını ifade ediyor. Benzin ve motorin fiyatlarındaki artışın ardından, yeni ve eski araç ayrımının ortadan kalktığını söyleyen Dinç, tüm araç modellerinde LPG dönüşümü için büyük bir talep olduğunu belirtiyor.

Dinç’e göre, artan talep sonucunda LPG dönüşüm servislerinde yoğunluk yaşanıyor ve randevu sistemi uygulanıyor. Hatta benzinli araç sahipleri yanı sıra dizel araç sahipleri de araçlarını satarak LPG taktırmaya başlamış durumda.

Emre Dinç, Ekspres Haber’e yaptığı açıklamada, son dönemde LPG dönüşümünde büyük iş yükü olduğunu vurguluyor. Son zamların ardından LPG kullanımında yeni ve eski araç ayrımının ortadan kalktığını aktaran Dinç, tüm araç modellerinde yoğun bir ilginin olduğunu belirtiyor.

Dinç, uzun bir süredir randevuların yoğun olduğunu belirterek, “Eskiden müşteriler birkaç gün içinde dönüşüm yaptırabiliyordu, ancak son dönemde bir hafta, on gün hatta bir ay sonrasına bile randevu veriyoruz. Üç ay önce günde iki veya üç dönüşüm yaparken şu anda günde beş dönüşüm yapılıyor.” diyor.

Yakıt maliyetlerinde sağlanan yüzde 60’a varan tasarruf, insanların dizel araçlardan uzaklaşmasına neden oluyor. Ticari taksilerin de LPG’ye yönelmekte olduğunu belirten Dinç, bu tasarrufun büyük önem taşıdığını vurguluyor. Örneğin, 100 liralık bir yolculuğun 40 liraya düşmesi gibi durumlar, LPG kullanımının avantajlarını gösteriyor.

LPG dönüşümünün hem güvenli hem de tehlikeli olduğunu belirten Dinç, kullanıcıları TSE belgesi ve mühendis onayı olan yetkili firmaları tercih etmeye çağırıyor. Ayrıca, merdiven altı iş yapan firmalardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

LPG dönüşüm fiyatları araç tipine göre değişiyor. Sıralı sistem araçlarda ortalama maliyet 11 bin TL’den başlıyor ve 20 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Direkt enjeksiyonlu araçlarda ise maliyet 20 bin TL’den başlıyor ve 40 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

Kütahya’da araçlarda yeniden moda LPG oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!