Kütahya’da Kadın Girişimci Ofisi açıldı

İş hayatına adım atmak isteyen, istihdam ve ekonomiye kadın gücünü yansıtmak isteyen kadınlar için danışmanlık yapacak Kadın Girişimcilik Ofisi resmen açıldı.

featured
service

Kütahya’da girişimci ruhlu kadınlara danışmanlık yapacak KUTSO Kadın Girişimcilik Ofisi açıldı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Girişimci kadınları doğru iş kollarına, faydalı hibe ve desteklere yönlendirerek onlara bu yolcukta yol arkadaşlığı yapacağız.” dedi.

İş hayatına adım atmak isteyen, istihdam ve ekonomiye kadın gücünü yansıtmak isteyen kadınlar için danışmanlık yapacak Kadın Girişimcilik Ofisi resmen açıldı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) hizmet binasında hizmet verecek ofisin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, önemli mesajlar verdi. Ülke genelinde kadınların desteklenmesinde tüm paydaşların ortak çalışmasının önemine değinen Argat, göreve geldikleri andan itibaren Kütahya’da daha fazla kadının işgücüne katılması ve ekonomik güçlenmesini odak noktalarına aldıklarını belirtti.

Bu anlamda Kadın Girişimcilik Ofisi’ni hayata geçirdiklerini aktaran Argat, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bir dönemde kadınlar adına kazanımlarımızı korumak ve ileri taşımak çok değerli ve önemli. Kadın girişimcilik ofisi ile, Kütahya’da iş gücüne katılmak isteyen, girişimcilik fikri olan kadınlara danışmanlık vereceğiz. Girişimci kadınları doğru iş kollarına, faydalı hibe ve desteklere yönlendirerek onlara bu yolculukta yol arkadaşlığı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI KADINLAR ROL MODEL OLUYOR”

Başarılı kadınların diğer kadınlara rol model olduğunu kaydeden Argat, kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin sürdürülebilir kalkınmanın parçası olduğunu dile getirdi. Argat, “Kadın Girişimcilik Ofisi’nde desteklediğimiz girişimlerin başarılı olması bizim için çok önemli. Başarılı kadınlar önemli bir rol model oluyor ve girişimci olmak isteyen kadınlara ilham veriyor. Bu da kadınların kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerini teşvik ediyor. Kadınların iş gücüne katılımı ve girişimcilik faaliyetleri, yoksullukla mücadelede ve toplumların sosyal ve ekonomik açıdan daha sürdürülebilir olmasında önemli bir rol oynar.” diye konuştu.

“2026 YILINA KADAR HEDEFİMİZ YÜZDE 40’A ULAŞMAK”

Kütahya özelinde İŞKUR verilerine göre çalışan işçi sayılarını, çalışan kadın istatistiklerini paylaşan Argat, kendi adına çalışan kadın sayısının yüzde 28 oranla 5 bin 377 olduğunu anlattı. Oda olarak önemli hedefler koyduklarını bildiren Argat, şöyle devam etti: “Stratejik planımızda, kadın istihdamını 2026 yılına kadar yüzde 40’a çıkarma hedefimizi açıklamıştık. Bu yıl sonu itibarıyla kadınların istihdama katılım oranını yüzde 5 artışla yüzde 35,07’ye, Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliği puanını ise 50’ye çıkarmada öncü olma hedefimiz var ki bu sayı şu anda 47 puan.”

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR”

“Bu veriler baz alındığında Kadın Girişimcilik Ofisimize bazı görevler düşüyor.” diyen Argat, sözlerini şöyle sonlandırdı: Kütahya’daki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek. Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak.”

“Eğitimlerin ve kapasite geliştirmenin yanı sıra kadın girişimcileri iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da desteklemek. Kadın girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek. İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlere kadın girişimcileri yönlendirmek ve kadınları bu konularda teşvik etmek.

Kadınların sanayi alanında çalışmalarını ve uzmanlaşmalarını çok değerli buluyoruz.” 

KAYNAK

Kütahya’da Kadın Girişimci Ofisi açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!