Kütahya’da kiralık ev fiyatları ne oldu?

featured
service

Son dönemde daire kira bedellerinde yaşanan artışlar, üniversite öğrencilerinin okula dönmesiyle krize dönüştü. Yaz başından itibaren Türkiye genelinde kiralık daire bulmak zorlaşırken bazı şehirlerde kiralar geçen yıla göre yüzde 50’ye varan oranlarda arttı.

Yeni eğitim yılında yüz yüze eğitime karar verilmesiyle üniversite öğrencilerinin yeniden ev aramaya başlaması, kiralık dairelere yapılan zamları daha da artırdı. Bazı illerde, eve ve semte göre kira artış oranları yüzde 100’ü buldu.

Kütahya’da en ucuz daire fiyatı, Hamidiye Mahallesinde 1+1 bir ev için 475 lira oldu. Servi Mahallesinde 3+1 120 metre kare eşyalı bir ev ise 3 bin 500 liradan kiraya konuldu. Akkent (TOKİ) mahallesinde 135 metre kare 3+1 yeni bir evin kirası da 3 bin 500 lira olarak belirleniyor.

Vatandaşlar kira fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu, buna bir çare bulunmasının gerektiğini söylerken, ev sahipleri ise durumdan memnun görünüyor.

Kütahya’da kiralık ev fiyatları ne oldu?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!