Odun ateşinde pişen “Meşhur Sivas Döneri” Kütahya’da

Meşe odununda pişirilen ve yüzde yüz dana eti kullanılarak yapılan, lezzetiyle damak çatlatan Meşhur Sivas Döneri artık Kütahyalıların beğenisine sunuluyor.

featured
service

Meşe odununda pişirilen ve yüzde yüz dana eti kullanılarak yapılan, lezzetiyle damak çatlatan Meşhur Sivas Döneri artık Kütahyalıların beğenisine sunuluyor.

Nazenin Döner markasıyla Kütahyalara eşsiz bir et lezzet tattırmak için Zafer Meydanı’nda açılan restoranda, dönerin yanı sıra yöresel çorba çeşitleri bulunuyor.

Kütahyalıların yoğun katılım gösterdiği ve yapılan ikramlarda tam not verdiği Nazenin Döner, dana etinin özel olarak marine edilmesinin ardından Meşhur Sivas Döneri odun ateşinde pişiriliyor.

‘MEŞE ODUNUNUN İSİ VE KUYRUK YAĞI LEZZETİN LEZZET KATIYOR’

İşletme sahibi Muammer Uluçay, meşe odunun isi ve kuyruk yağının lezzetiyle etin mükemmel bir lezzete büründüğünü söyledi.

Kütahyalıların memnun kalacağına inandığını belirten Uluçay, şöyle konuştu:
“Güzel Kütahya’mıza memleketim olan Sivas’tan odun ateşinde meşhur yaprak dönerini getirmiş bulunuyoruz. Bu dönerimizin özelliği ise içinde kesinlikle sinir olmayan sadece dana etinden olan ve kuyruk yağından üretilmektedir. Dönerimizin bir de meşe odununda pişmesi ile odun ateşinin isi kuyruk yağının lezzeti dana eti ile birleştiğinde mükemmel bir lezzet oluyor. Ayrıca yine Sivas’a özel Sivas köftesi, İskender ve Antep yöresine özgü Beyran’nın yanı sıra işkembe, kelle paça ve mercemek olmak üzere daha çok yöresel lezzetleri buraya getirmiş bulunmaktayız.”

‘YÜZDE YÜZ DANA ETİNDEN ÖZEL MARİNE İLE 24 SAATTE HAZIRLANIYOR’

Restoran işletmecilerinden Okan İşcan da herkesin keyifle ailecek gelebileceği güzel vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmak istediklerini dile getirerek, “Aslen biz Sivaslıyız ancak 12 yıldır Kütahya’da ikamet ediyoruz ve Tavşanlı OSB’de yatırımlarımız var. Kütahya halkının da böyle bir lezzet ile tanıştırmak için böyle bir yatırımda bulunduk. Umarım herkes beğenir ve lezzetli ürünler sunarız. Herkesin keyifle ailecek gelebileceği güzel vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Dönerin dana etinin özel marine ede 24 saatte hazırlandığını aktaran İşcan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dönerin içinde yer alan etler yüzde yüz danadan ve but kısımlarından yapıyoruz. Kesinlikle kıyma yok içinde ve yaprak döner şeklinde yapıyoruz. Kullandığımız etlerin tamamen sinirlerinden ayrılması ile ustalarımızın özel marinesi ile 12 saat boyunca dinlenmesi ardından takılmasından sonrada tekrar bir 12 saatlik dinlenme yapıyoruz. Özel bu marine sistemi ile de çok lezzetli yumuşak tadına doyum olmayan bir lezzet sergilemek istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Nazenin Dönere bekliyoruz.”

 

KAYNAK

Odun ateşinde pişen “Meşhur Sivas Döneri” Kütahya’da

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!