Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi

Kütahya Ulaşım Ana Planı kamuoyu ile paylaşıldı.

Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi
service

Kütahya Ulaşım Ana Planı kamuoyu ile paylaşıldı.

ESOGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu, Kütahya ulaşımının röntgeni çekildiğini belirterek, “Kütahya’da parklanmaları başka hiçbir ilde görmedik.” dedi.

Kütahya Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında imzalanan protokolle başlanan Ulaşım Ana Planında çalışmalar tamamlandı. Kütahya Ulaşım Ana Planını oluşturmak için şehrin her noktasında sayım ve anket çalışmaları yapıldı, ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi toplandı.

Elde edilen veriler ışığında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu ve ekibi, yaklaşık iki yıl süren çalışmalar sonucunda Kütahya Ulaşım Ana Planını hazırladı.

Karacasu sunumunda Kütahya’nın ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Şehir içinde vatandaşların her yere aracıyla gitme arzusunda olduğunu belirten Karacasu, bazı yerlerde parklanmalar yaşandığını aktardı.

İnsanların park yerine aracını park etmek yerine işini göreceği yere kadar gitmede ısrar ettiğini bildiren Karacasu, “Yani Kütahya halkında işin açıkçası başkalarının hakkına bir saygısızlık yapılıyor. Yaya yolu var. O yaya yolunun olduğu alana esnaflar dışarıya malzeme çıkarıyor ve tamamıyla kapatılmış. Bu sefer de yayalar da mecburen bisiklet yoluna ve taşıt yoluna taşıyor. Bisiklet yolu da araçla dolu. Şimdi suç silsileyle geliyor. Ondan sonra da acaba bunun suçlusu kimdir diye suçlu aranmaya kalkılıyor. Şimdi tabii ki biz bu tespitleri Kütahya’da iki sene boyunca yaşarken çektiğimiz fotoğraflardan yapmaya kalktık. Insanlar araçlarını park ederken ya on dakika değil mi? Ne olacak düşüncesi var. Yaya kaldırımının direk üstüne, banketlerin üzerine park ediyor. Yani Kütahya’daki bu görsel kirlilik ve de tabela kirliliği, dükkanların önüne yaya yollarına taşma olayı çoğu kentte rastlamadık işin açıkçası.” ifadelerini kullandı.

 

“DENETİM OLMAZSA, BU ÇALIŞMALAR BOŞA GİDECEK”

Cadde ve sokaklarda insanların başıboş bir şekilde yolun hem sağına hem soluna park edildiğini kaydeden Karacasu, şöyle devam etti: “Bunların yönleri de yanlış. Kütahya’da işin açıkçası yayaların taşıttakilerine saygısı kalmış ne de taştakilerin yayalara saygısı kalmış. Bu şekilde özetlenebilir işin açıkçası. Tabii bu noktada biraz cesaretli olmak gerekiyor. Bir hedef konulacak. Biz Kütahya’yı kurtaracağız mı kurtarmayacağız mı bu ulaşım derdinden? Biz bu ulaşım planıyla işin açıkçası başladık. Elde bir verimiz var en azından. Kütahya’nın röntgeni çekildi şu anda. En büyük cesaret de buydu. Hiçbir ilde olmayan bir şey yapıldı. Herkes destek olacak. Üniversitesi de destek olacak. Emniyeti de destek olacak. Ama siz en iyi şehri kurun. En iyi mühendislik yapısını yapın. En iyi eğitimi verin. Ama denetlemezseniz hiçbir şey olmaz. En büyük şey de denetlemekten geliyor. Siz ikinci şerite park edenlere ceza kesmezseniz. Yanlış bir şekilde park edenlere ceza kesmezseniz en iyi mühendislik yapısını kurun. Bir şey elde edemezsiniz.”

Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi

Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi

Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR.

Vali Ali Çelik’ten Kütahyalılara minnettarlık mesajı

KAYNAK

Kütahya ulaşımının röntgeni çekildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!