Kütahya’da berberler ne zaman açılacak?

featured
service

Kütahya’da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapatılan kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin 11 Mayıs’ta  açılması planlanıyor.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında kuaförler, güzellik salonları ve berberler gibi çeşitli iş yerlerinin faaliyetleri, 21 Mart’ta, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile fiziksel teması sona erdirmek için ikinci bir tarihe kadar kapatılmıştı.

MAYISIN 3. HAFTASINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

Türkiye’nin koronavirüse karşı gösterdiği etkin mücadelede büyük bir başarı sağlandı. Yavaş yavaş normalleşme adımlarına geçen Türkiye, bununla ilgili çalışmalarını da sürdürüyor.

Bu kapsamda atılacak ilk adımlar, tedbirler kapsamında alınan yasakların kaldırılması. Tedbir amaçlı kapatılan kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin açılması da gündeme getirildi. Bu işletmelerin, 11 Mayıs’ta açılması planlanıyor.

TEDBİRLER ALINACAK

Kuaförler, güzellik salonları ve berberlerin açılması için çalışmalar sürerken, bu işletmelerde birtakım tedbirler alınacak.

Tedbirlerden birkaçı şu şekilde:

Randevulu sisteme geçilecek. Berberlerde ve kuaförlerde kalabalığın oluşmaması için içeriye çok sayıda kişi alınmayacak. Berberlerin saç kesimi yaparken eldiven ve maske takma zorunluluğu olacak. İşletmeler sık sık dezenfekte edilecek. Denetimler artırılacak.

“KÜTAHYA’DA GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALARAK HİZMET VERMEYE HAZIRIZ”

Kütahya Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çaltı, gerekli tedbirleri alarak berber ve kuaförlerin vatandaşlara hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kütahya’nın büyük şehirlere göre vaka sayısının düşük olan iller arasında olduğuna işaret eden Çaltı,  “Bakanlık vaka sayılarının az olduğu illerde berber ve kuaförlerin gerekli tedbirleri alarak vatandaşlara hizmet verebilmesi için çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilimizde de berber ve kuaförler açılırsa bizler gerekli önlemleri alarak vatandaşlarımıza hizmet sunmaya hazırız.” dedi.

Çaltı, Yaklaşık birbuçuk aydır berber, kuaförler ve güzellik salonlarının kapalı olduğunu hatırlatarak, “Bu süreçte işyerinin kirasını ödeyemeyen, mağdur olan ekonomik sıkıntı çeken esnaflarımız var. Devletimizin bu esnaflarımıza sosyal destek sağlamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

130 YIL 4 NESİLDİR GÜVEÇ MARKASI “GÜVEÇÇİ SÜLEYMAN”

EVLERE PAKET SERVİSİMİZ BAŞLADI. İFTARDA GÜVEÇ YEMEK İSTERSENİZ HEMEN BİZİ ARAYIN.

SİPARİŞ TEL : 0 555 492 74 30

Kütahya’da berberler ne zaman açılacak?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!