Kütahya’da “El Ele Gazze Şeridi” eylemi

Gazze'ye destek vermek amacıyla Kütahya’da toplanan yüzlerce kişi, insan zinciri oluşturarak "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenledi.

featured
service

İsrail’in saldırılarına dikkati çekmek ve Gazze’ye destek vermek amacıyla Kütahya’da toplanan yüzlerce kişi, insan zinciri oluşturarak “El Ele Gazze Şeridi” eylemi düzenledi.

Filistin İnisiyatifinin çağrısıyla, Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (KÜSİDAP) öncülüğünde gerçekleştirilen eylem için Filistin destekçisi çok sayıdaki vatandaş, Zafer Meydanı’nda bir araya geldi.

Türk ve Filistin bayrakları ile omuzlarında kefiyeler taşıyan katılımcılar, Filistin’e desteklerini göstererek İsrail’in zulmünü lanetledi.

KÜSİDAP adına açıklama yapan Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, dünyanın birçok kentinde insanların Filistin’e destek olmak için bir araya geldiğini belirtti.

Yaşanan savaşı hakkı savunan Filistinlilerin kazanacağını dile getiren Yenipazar, şunları kaydetti:

“Filistin’deki kardeşlerimizin Filistin’de başlatmış olduğu “Diriliş Hareketi” dalga dalga tüm yeryüzüne yayılıyor. Biz bu el ele eylemimizle zulme karşı bir duruş sergiliyoruz. Bugün buraya yağmura rağmen toplanan yüzlerce kardeşimizle tarafımızı, duruşumuzu sergiliyoruz. İlk günden itibaren söylüyoruz. Ortaya koymuş olduğumuz hiçbir gayret karşılıksız kalmaz ve bu gayretlerimizin karşılığını da tüm dünya insanlığı olarak Allah’ın izniyle alacağız. Barış hakim olup, hak hakim olana kadar bu eylemlerimiz devam edecek. Allah’ın izniyle hiç kimseyi uyutmayacağız. Uyuyan kardeşlerimizi de uyandıracağız. En çok ihtiyacımız olan şey bu.”

Konuşmanın ardından, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu katılımcılar, el ele tutuşup insan zinciri oluşturarak Ulu Cami’ye kadar yürüdü.

El ele eylemi, Kur’an-ı Kerim okunması ve saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğrafların devamı için tıklayınız…

Kütahya’da “El Ele Gazze Şeridi” eylemi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!