Kütahya’da kafe ve restoranlar açılacak mı?

featured
service

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapanan kafe ve restoranların yeniden hizmete açılması için gözler Kütahya Valiliğinin vereceği karara çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde Kovid-19 nedeniyle kapatılan işletmelerden olan kafe, restoran ve lokantalar ile ilgili Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca’dan çarpıcı açıklama gelmişti.

Bir süredir yalnızca paket servis, gel-al şeklinde hizmet veren işletmelerle ilgili Koca, gazetecilerin sorduğu ‘kısıtlamalar kaldırılacak mı?’ sorusuna, “Marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir.” şeklinde yanıt vermişti.

Bu açıklamaların ardından ocak ayında Kovid-19 vakalarının önemli oranda düşmesi nedeniyle Kütahya’daki kafe, restoran ve lokantaların yeniden hizmet vermeye başlaması gündeme geldi.

İl geneli nüfusu yaklaşık 580 bin olan Kütahya’da son bir haftada pozitif yeni vaka sayısı 300 civarında görünüyor. Çevre illere göre yüksek olmasına rağmen Kütahya’daki vaka sayısı geçen yılın ekim, kasım ve aralık aylarına göre önemli oranda düştü.

Vaka sayılarının düşmesi ise kafe, restoran ve lokantaların mart ayından itibaren yeniden açılabilmesi için umutlu bekleyişe dönüştü.

Kütahya’daki işletmelerin açılma kararını ise Vali Ali Çelik başkanlığında toplanacak İl Hıfzıssıhha Kurulu karar verecek.

Kentteki zorda olan ve büyük sıkıntılar yaşayan işletmeler ise kuruldan çıkacak karardan umutlu olduklarını dile getirdiler.

Kütahya’da kafe ve restoranlar açılacak mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!