Kütahya’da sigara içme yasağı genişletildi

featured
service

Kütahya’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı alanlarda daha önce getirilen sigara içilmesi yasağı genişletildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ali Çelik başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Kovid-19 ile mücadele kapsamında daha önce alınan sigara içme yasağına ek kararlar alındığı bildirildi.

İl merkezinde bazı sokak ve caddelerinde sigara kullanımı ile ilgili daha önce kısıtlamaların getirildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mevcut kararlara ek olarak, Ali Paşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Camidibi Sokak, Kışlaönü Sokak, Beyzade Sokak ve bunların arasında bulunan (eski halk otobüsleri transfer durağı) alanda, ayrıca Atatürk Bulvarı’ndabulunan Ali Kalfa İş Merkezi çevresindeki sokak, cadde ve alanlarda, bekleme ya da hareket halinde maske kullanımını ihlal ederek maskeyi aşağı indirerek sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verilmiştir.”

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında da gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Kütahya’da sigara içme yasağı genişletildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!