Kütahyalı üst düzey FETÖ yöneticilerin mal varlıkları donduruldu

featured
service

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK/KCK terör örgütlerinin elebaşları ile sözde üst düzey yöneticilerinin aralarında yer aldığı 377 kişinin Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri üyesi toplam 377 kişinin Türkiye’de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan 205 FETÖ üyesi arasında örgütün sözde üst düzey yöneticileri arasındaki Kütahyalı olan Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan, Ahmet Kurucan, İsmail Nazlı ve Ömer Yaşa yer aldı.

– FETÖ’nün Avrupa imamı Abdullah Aymaz

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Hacı Mahmut köyü nüfusuna kayıtlı. Elebaşı Fetullah Gülen öldükten sonra yerine geçeceği söylenen örgüt yöneticilerinden 76 yaşındaki Abdullah Aymaz, Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika ve Danimarka’da yaptığı faaliyetlerle örgütün Avrupa’da yapılanmasını sağladı.

Darbe girişiminin ardından çözülmeye başlayan FETÖ’de, güç mücadelesi baş gösterirken elebaşı Fetullah Gülen’den sonra yerine kimin geçeceği tartışması, gözleri örgüt yöneticilerinden oluşan “karanlık kurul üyelerine” çevirdi.

“Başyüceler” ya da “istişare heyeti” de denilen bu kurul üyeleri arasında 2001’den bu yana örgütün sözde Almanya imamlığını yapan Abdullah Aymaz da yer alıyor.

Firari Aymaz hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor.

Abdullah Aymaz, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde 10 milyon lira ödülle, kırmızı kategoride yer alıyor.

– Gülen’in örgüt üzerindeki gölgesi Mustafa Özcan

Kütahya’nın Gediz ilçesi nüfusuna kayıtlı olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldükten sonra yerine geçeceği söylenen 70 yaşındaki Mustafa Özcan, örgütün sözde İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı, ardından “hususi hizmetler” kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamlığını yaptı

“Başyüceler” ya da “istişare heyeti” de denilen bu kurul üyelerinden “Gülen’in örgüt üzerindeki gölgesi” sözde “Türkiye imamı” Mustafa Özcan’ın ismi dikkati çekiyor.

Türkiye’nin farklı illerinde hakkında soruşturma açılan firari Mustafa Özcan hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” ve “anayasal düzeni ihlale teşebbüs” başta olmak üzere birçok suçtan yakalama kararı bulunuyor. Mustafa Özcan, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi’nde 10 milyon lira ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

 

– Gülen’in yerine geçecek isimlerin arasında olan Ahmet Kurucan

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 60 yaşındaki Ahmet Kurucan, Gülen’e çok yakın sözde üst düzey yöneticileri arasında bulunuyor. Bir dönem zaman gazetesinde yazarlıkta yapan Kurucan, hakkındaki yakalama kararları nedeniyle ABD’de yaşıyor.

Ahmet Kurucan’ın Fethullah Gülen’in “hem özel yetiştirdiği talebesi, hem de damadı” Gülen’in yeğeniyle evli olan Ahmet Kurucan, haliyle “diz mesafesinde en yakınında olanların başında” geliyordu. Başka bir tabirle abilerin abisiydi.

– Örgütün ABD ve Kanada imamlığını yapan İsmail Nazlı

Kütahya merkez nüfusuna kayıtlı olan, örgütün ABD ve Kanada imamlığını yapan 46 yaşındaki İsmail Nazlı’nın da örgüt içinde ağırlığı bulunan isimler arasında yer alıyor.

İlk ve orta eğitimini Kütahya’da tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesinden mezun olan Nazlı, örgüt aracılığıyla yurt dışına yerleşti. Kısa sürede örgüt içinde yükselerek ABD ve Kanada imamlığı yaptı.

Nazlı, örgütün aranan sözde üst düzey yöneticileri arasında yer alıyor.

Nazlı’nın, Kütahya kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerle de yakın akrabalık bağı bulunuyor.

Kütahyalı üst düzey FETÖ yöneticilerin mal varlıkları donduruldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!