Son dakika! 2022 asgari ücret zammının son rakamları belli oldu

featured
service

1 Aralık tarihinde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında İşçi ve işveren sendikalarının ücret beklentileri ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti.

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrette ikinci toplantı, 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te,üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kasım ayı içerisinde yaptığı açıklamalar ile Asgari Ücret görüşmelerinin bu yıl iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını ve yılsonuna kalmadan duyurulacağını açıklamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaparken ikinci ve üçüncü toplantı ise önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak.

2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin en geç 13-17 Aralık haftasında duyurulması bekleniyor.

 

Son dakika! 2022 asgari ücret zammının son rakamları belli oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!