Yurtlarda karantinadaki vatandaşların Kovid-19’u Kütahya’ya yaydığı iddiası

featured
service

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İngiltere, Fransa, Almanya, Sudan, Sırbistan ve Irak’tan getirilen ve Kütahya’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarına yerleştirilen bin civarında Türk vatandaşında Kovid-19’a rastlanmadı.

Son günlerde bazı kişiler sosyal medya hesaplarından Kütahya’da Kovid-19’un yayılmasına yurt dışından getirilen vatandaşların sebep olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Yetkililerce iddiaların asılsız olduğu ifade edilirken her gün düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılan karantinadaki vatandaşlarda Kovid-19’a rastlanmadı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, karantinada tutulan vatandaşların 14 gün boyunca odalarından dahi çıkarılmadığını ve personelin özel kıyafetlerle vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek, “Gözlem altında tutulan vatandaşlarımız her gün düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor.” dedi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun ise Irak’tan ve İngiltere ve Irak’tan getirilen 515 Türk vatandaşının karantina sürelerinin dolmasının ardından memleketlerine gönderildiğini belirtti.

Artun, vatandaşların ulaşımında kullanılan otobüslerin ise dezenfekte edildiğini aktardı.

Yetkililer, Kütahya’daki yurtlarda karantinada tutulan vatandaşların kente Kovid-19’u yaymalarının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

Yurtlarda karantinadaki vatandaşların Kovid-19’u Kütahya’ya yaydığı iddiası

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!