“Altın Çağ Bilim İnsanları Projesi” dünyaya açılıyor

featured
service

19 Mayıs Ortaokulunca hazırlanan “Altın Çağ Bilim İnsanları” eTwinning projesi hakkında Kütahya Ajansına bilgi veren Fen Bilimleri Öğretmeni Merve Duman, öğrencileri ile birlikte eTwinning Porjesi kapsamında uluslararası bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Merve Duman, Türk Bilim İnsanlarını dünyaya tanıtmak amacıyla Kütahya merkez 19 Mayıs Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Altın Çağ Bilim İnsanları” eTwinning projesinin, öğrencilerinin büyük bir özverisi ile yürütüldüğü kaydetti.

Duman yapılan çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Projemizde 9 ortak okul bulunmaktadır. 2 farklı ülke Litvanya ve Türkiye, 9 şehir ile birlikte öğrencilerimizle ‘Altın Çağ Bilim İnsanları’ adlı projemiz kapsamında çeşitli etkinliklerle ile Türk Bilim İnsanlarını tüm dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında çeşitli etkinlikler de yapmaktayız. Öğrencilerim Türk Bilim İnsanlarının kılığına girerek onlardan ışık alarak deney ve bilimsel çalışmalar yapıyor. Ayrıca görme engellilere yönelik sesli dergi ve kitap oluşturuyoruz. Görme engelliler bilim okuryazarlığı arttırmayı hedefliyoruz. Projemiz hem İngilizce hem Türkçe tanıtım olduğu için tüm dünya ülkelerine duyurmayı amaçlıyoruz.

 

“Altın Çağ Bilim İnsanları Projesi” dünyaya açılıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 20 Mart 2022, 18:42

    Öğretmenimizi ve değerli öğrencilerimizi kutluyorum. Çok güzel bir çalışma olmuş. Sizlerde destek olduğunuz için sağolun kütahyaajansı :)

    Cevapla
  2. 20 Mart 2022, 18:44

    Başarılar Çocuklar.

    Cevapla
  3. Ülkemizin geleceği çocuklarımıza başarılar diliyorum. Rabbim muvaffak eylesin.

    Cevapla
  4. Helal olsun gençlere. Böyle gençler ülkemizde çoğalsın inşallah. Başarılarının devamını dilerim.

    Cevapla
  5. Öğretmenimizden Allah razı olsun çocukları için çabalayan onların geleceklerini düşünen geleceğe imzasını atan bugünün değil geleceğimizin üreticilerine sonsuz saygılarımı sunar. Çocuklarımıza başarılar dilerim

    Cevapla
  6. 20 Mart 2022, 19:29

    Bu projenin ajansınız aracılığıyla tüm ulusal basına ve TV lere servis edileceğinden şüphem yok, zira gerçekten emeğin ve özverinin birlikte projeye dönüşmüş halidir bu proje. Başta proje sorumlusu sayın Merve hoca olmak üzere tüm öğrencilere teşekkürü borç biliriz.

    Cevapla
  7. 20 Mart 2022, 21:17

    Çok güzel bir çalışma olmuş. Hayal kurmayı ve bu hayallere ulaşmak için nasıl çalışması gerektiğini öğreten öğretmenimizi kutluyorum 🙏 Başarılar

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!