Kütahya Fatih Ortaokulundan “Yeşil Doğa İçin Steam” Projesi

featured
service

Kütahya Fatih Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Özlem Hanım, bu çalışma ile günümüz şartlarında ortaya çıkan sorunların çözümleri için ortaklaşa çözüm önerileri üretmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Çalışmamızın temelini bir STEAM öğrenme senaryosu oluşturmak. Projemiz ile amacımız öncelikle öğrencilerimizde sonra da daha büyük bir kitlede sürdürülebilir bir iklim için farkındalık yaratmak. Öğrencilerimizin bundan sonraki yaşam biçimlerine iklim değişikliğine daha az zararlı aktiviteleri adapte etmelerinin önemini anlatmak.

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma (TEMA) vakfı sorumlusu ile online seminer planladık. İTÜ çevre mühendisliği Çevre Kulübü öğrencilerimize dünya su gününde Suyun Göz Yaşları isimli sunum online olarak yapıldı.

Geri dönüşüm malzemelerinden ürünler tasarlandı. Kütahya Hekim Sinan Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezine gezi düzenledi. Çevreyle ilgili sloganlar hazırladık, rap şarkısı yaptık. Karbon ayak izi ve su ayak izleri hesaplandı. Dünya Su Günü için karışık ülke takımlarıyla dijital pano hazırlayıp, takvim oluşturduk.

Planet telefon uygulaması ile öğrencilerimiz okulumuzun bahçesindeki bitki çeşitliliğinin farkına vardılar.

Bu bitkilerden kitap oluşturduk. Öğrencilerimiz iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda araştırmalar yaptılar ve öğrendiklerini hazırladıkları sunumları ile okulumuzdaki 8. sınıflara anlattılar. İklim değişikliği konusunda okul sırasıyla öğrencilerimiz işbirlikçi bir ürün olarak hikâye yazdılar. Hikâyeyi Pixton web 2.0 aracı ile karikatüre dönüştürdüler. Biyoplastik nedir, nerelerde kullanılır sunumu yapıldı. 23 Nisanı coşkuyla kutladık. Okul öğrencilerimiz şarkı yaptı ve müzik öğretmenimiz piyano ile eşlik etti. Maske ve marakaslar hazırladık. Logo ve afiş hazırladık ve seçim sonucu bizim okulumuzun logo ve afişi seçildi.

15-16 Nisan tarihlerinde Türkiye II. Scientix çalıştayına katıldık. Projemizi tanıttık. eTwinning İzmir Haber Bülteninde , “Türkiye Scientix Elçileri Proje Çalışmaları” kitabında, bilim şenliği sitesinde, öğretmen çocuk sitesinde projemizi paylaştık.

Okulumuza gelen Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit, şube ve okul müdürlerine eTwinning  panomuzun önünde bilgi verdik. Çalışmalarımızda bize destek veren Okul Müdürümüz Serdar Onur’a teşekkür ederiz.”

Kütahya Fatih Ortaokulundan “Yeşil Doğa İçin Steam” Projesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!