Kütahya’da termometreler 35 dereceyi gördü, uzmanlar uyardı

Kütahya’da termometreler 35 dereceleri gördü. Hal böyle olunca uzmanlardan sıcak havalarda dikkatli olunması uyarısı geldi

featured
service

Kütahya’da termometreler 35 dereceleri gördü. Hal böyle olunca uzmanlardan sıcak havalarda dikkatli olunması uyarısı geldi.

Dahiliye Uzmanı Murat Bayram, “Özellikle çocuklar, emziren anneler, gebeler, 65 yaş üstü yaşlı hastalar ve kronik hastalığı olanlar dikkat etmeli.” dedi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da artış gösterdi.

Meteoroloji’nin günler öncesinden uyardığı yüksek sıcaklıklar Kütahya’da etkisini göstermeye başladı.

35 hatta 37 dereceye kadar çıkması beklenen sıcaklıklarda dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili Anadolu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Doktor Murat Bayram, Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Kütahya’da bugünlerde çok ciddi sıcak hava dalgasının hissedildiğini aktaran Dr. Bayram, “Bugün (dün) 35-37 dereceyi bulacak. Özellikle çocuklar, emziren anneler, gebeler, 65 yaş üstü yaşlı hastalar, tansiyon, kalp, şeker hastalığı gibi hastalığı olanlar, astım, KOAH gibi kronik akciğer hastalığı olanlar, kronik böbrek hastalıkları ve kronik karaciğer hastalığı gibi kronik hastalığı olan hastalarımızın çok dikkat etmeleri gerekmekte. Bunlar yüksek risk grubundaki hastalarımızı oluşturmakta.” ifadelerini kullandı.

“BOL SU TÜKETİLMELİ, MİNERAL KAYBI OLABİLİR, SPOR YAPACAKLAR DİKKAT!”

Belirtilen riskli grupların dışarı çıkması gereken durumlarda uyması gereken bazı kuralların olduğunu bildiren Dr. Bayram, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatler olan 10-16 saatleri arasında mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

Bu saatler arasında dışarıda bulunanlara da kıyafet önerisinde bulunan Dr. Bayram, şöyle devam etti: “İlla da çıkacaklarsa mutlaka açık renkli ince giysiler giyilmeli. Ayrıca mutlaka şapka ve güneş gözlüğü kullanmalarını öneriyoruz. Ve bu hastalarda cilt yanakları da oluşabileceği için mutlaka güneş kremi de kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu hastalarımızda sıcakta bol sıvı kaybı olduğu için günde en az iki buçuk litre su içmelerini tavsiye ediyoruz. Mineral kaybı olacağı için de maden suyu gibi içecekler de tüketebilirler. Yediklerine, içtiklerine mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor. Aşırı karbonhidratlardan, aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınmaları, egzersiz planlayan hastalarımız varsa bunları ya sabahın erken saatlerinde ya da akşam saatlerinde yapmalarını tavsiye ediyoruz.”

“GÜNEŞ ÇARPMASINDA EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA GİDİLMELİ”

“Güneş çarpması diye bir olay var.” diyen Dr. Bayram, “Güneşte vücudumuz bol sıvı kaybediyor damarlar genişliyor, tansiyonumuz düşüyor ve nabız hızımız artıyor.Bunlar güneşte olabilecek bulgular. Bunlar çok uzun süre güneşe maruziyet olduğu zaman güneş hastada baygınlık, terleme hissi, çarpıntı hatta bilinç kaybına kadar giden durumlar olabiliyor. Böyle durumlarda mutlaka hastalarımızın en yakın bir acil servise başvurmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK

Kütahya’da termometreler 35 dereceyi gördü, uzmanlar uyardı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!