Kütahya Maltepe mahalle sakinleri ‘bir umut’ bekliyor

Kütahya’nın önemli simgelerinden, merhum sanatçı Ahmet Yakupoğlu’nun şehre mirası Çinili Cami ibadete açılacağı günü iple çekiyor.

featured
service

Kütahya’nın önemli simgelerinden, merhum sanatçı Ahmet Yakupoğlu’nun şehre mirası Çinili Cami ibadete açılacağı günü iple çekiyor. Mahalle sakinleri, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne devredilen camilerinde Kurban Bayramını eda etmenin hayalini yaşıyor.Her şey 5 yıl önce başladı… Maltepe mahalle sakinleri Kütahya’nın simge camilerinden, merhum sanatçı Ahmet Yakupoğlu’nun mirası Çinili Cami için restore kararını öğrendi.

Her yıl yurt içi ve yurt dışından yüzlerce turisti ağırlayan Çinili Cami, zeminindeki kayma gerekçesiyle ibadete kapandı. Mahalle sakinleri o gün bugündür caminin tekrar ibadete açılacağı günü bekliyor.

Anıtlar Kurulu’ndan tescilli olduğu için kurul onayı olmadan tek bir dahi çivi çakılamayan caminin çinileri döküldü, dış yapısında yıpranmalar meydana geldi.Son olarak alınan kararla mülkiyeti, onarımı, restoresi Dumlupınar Üniversitesinden alınarak, Kütahya İl Özel İdaresi’ne geçen Çinili Cami için Maltepe mahalle sakinlerinin umutları arttı.

“CAMİMİZDE KURBAN BAYRAMI NAMAZINI KILMAYI UMUT EDİYORUZ”

Çinili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Güneş ve mahalle sakinleri, geçen 5 yılı ve “En azından Kurban Bayramında namazımızı camimizde kılalım” umutlarını Ekspres Haber’e anlattı.

Mahalle sakinleri olarak 5 yıl boyunca resmi kurumlara müracat ettiklerini aktaran Başkan Güneş, “Anıtlar Kurulu’na gidiyorum Dumlupınar Üniversitesi’ne gönderiyor, üniversiteye gidiyorum kurula gönderiyor. En son kurul projeyi onayladıklarını söyleyince üniversiteye gittim. Yetkililer yaklaşık 8 ay önce ihaleye çıkacaklarını anlattı. Ancak o gün bugün ihaleye çıkan olmadı. Sağolsun son olarak Vali Ali Çelik Bey, mahallemize gelerek restore işinin İl Özel İdare tarafından yapılacağını belirtti. Biz Valimize güveniyoruz.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Hikmet Uludoğan ve Melek Kaplan, merhum sanatçı Ahmet Yakupoğlu’nun mirası camilerinde namaz kılmayı özlediklerini aktararak, bakımsızlık nedeniyle camide dökülmelerin başladığını anlattı.

VALİ ÇELİK MAHALLE SAKİNLERİYLE BULUŞTU, MÜJDEYİ VERDİ

Kütahya gündemini uzun süre meşgul eden Çinili Cami restorasyonunda son sözü Vali Ali Çelik, mahalle sakinleriyle bir araya geldiğinde verdi: Caminin restoresini ve tadilatını Kütahya İl Özel İdaresi yapacak.

 

Kütahya Maltepe mahalle sakinleri ‘bir umut’ bekliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!