“Grip ve Kulak İltihapları: Çocuklarda İşitme Riski”

Kulak İltihaplarına Dikkat Çeken Doktor Fuat Bahadır Günay, Griplerin Neden Olduğu ve İşitme Kaybına Kadar Uzanabilen etkilere Vurgu Yaptı.

featured
service

Kulak İltihaplarına Dikkat Çeken KBB Uzmanı Operatör Doktor Fuat Bahadır Günay, Griplerin Neden Olduğu ve İşitme Kaybına Kadar Uzanabilen Etkilere Vurgu Yaptı.

Eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte gribal enfeksiyonlar da arttı. Grip nedeniyle meydana gelen burun tıkanıklığı, işitme kaybına neden olabilen ciddi bir soruna yol açabilir.

Özellikle çocuklar arasında, okulların açılmasıyla birlikte gribal salgınlar daha sık görülüyor.

Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Fuat Bahadır Günay, grip nedeniyle meydana gelen ve işitme kaybına yol açabilen kulak iltihaplarına dikkat çekiyor.

Geçmeyen burun tıkanıklığının akut otit olarak bilinen kulak zarı iltihaplarına yol açabileceğini ifade eden Günay, tedavide erken teşhisin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, devam eden burun akıntılarının işitme sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu tür sorunların çocukların algılamasını ve okul başarısını etkileyebileceğini dile getiriyor.

“ÖĞRETMENLER OKULLARDA FARK EDİYOR”

Hastalığın takip edilerek ilaçlardan sonra gerekiyorsa bir cerrahi müdahalede bulunabileceğini dile getiren Günay, şöyle devam etti

Bu çocuklarda sık görülen ve bazen de ihmal edilebilen bir konu oluyor. Veliler tarafından bazen fark edilmiyor, duyma problemi. Öğretmenler okulda fark edebiliyor veya okulda yapılan işitme taramalarında sıkıntı çıkabiliyor.Tabii bu konu ihmal edilip cerrahi veya medikal tedaviden sonra geçmeyip cerrahi müdahalede bulunulmazsa çocuğun kulak zarlarında kalıcı kayıplara yol açabiliyor.Bunun için kulakla alakalı ağrı olsun, duyma kaybı olsun, bu tip bir problem yaşadığında hekime başvurulmasını ve takip etmelerini öneririm.

 

“Grip ve Kulak İltihapları: Çocuklarda İşitme Riski”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!